Prvi crnogorski Teleton, na kome će biti prikupljan novac za lečenje dece obolele od karcinoma koja moraju na lečenje u inostranstvo, biće organizovan 15. februara.

U prikupljanju novca za lečenje dece, čije troškove ne pokriva Fond zdravstva, učestvovaće oko 100 poznatih ličnosti pod motom “Podrži, pobijedi”.

Ujedinjeni mediji pozvali su građane da učestvuju i doniraju novac tako što će 15. februara od 20.00 do 23.00 časa sa fiksnih i mobilnih telefona pozivati broj 1511.

Svi razgovori sa poznatim ličnostima biće ograničeni na dva minuta, a građani time doniraju dva evra u fond.

Moguće je i od 7. februara slati SMS poruku koja košta jedan evro, a novac ide u Fond.

– Pozivamo i sve kompanije da doniraju novac za zajednički Fond i postanu deo prvog crnogorskog Teletona – navodi se u saopštenju Teletona.

Novac, kojim će upravljati fondacija “Budi human”, ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica.

Uplate će biti usmeravane isključivo na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime Fonda, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i Fonda.

U Crnoj Gori godišnje se kod 15 do 20 dece dijagnostifikuje bolest. Mnogo više dece se leči, jer je borba duga i traje više od godinu.

Prema statistikama, deca najčešće obolevaju od leukemije i limfoma, slede tumori centralnog nervnog sistema, tumori kostiju i solidni tumori – neuroblastomi.

Izvor: BLIC
Foto: PROMO

Komentari

comments