Ekskluzivno izdanje o pravim vrednostima, moralu, hrabrosti i idealima sažeto je u delu “One su promenile Srbiju”, a autorke su novinarke “Večernjih Novosti”, Tatjana Loš, i Milena Marković.
Naime, izdavačka kuća “Večernjih novosti” predstavila je izdanje koje je namenjeno uzrastu od tinejdžerskog do zrelog doba, delo koje je svojevrstan spomenar najznačajnih žena Srbije, od Jelene Anžujske do Ane Ivanović.

-Bila bih hrabra kao Milunka Savić i lepa kao Cvijeta Zuzorić. Želela bih blistavilo uma Mileve Marić i prostranstvo mašte Desanke Maksimović. Bila bih humanitarka Diana Budisavljević i glumica Milena Dravić. Obišla bih planetu stopama Jelene J. Dimitrijević i Beogradu poklonila dragulje Jelisavete Načić. Bila bih čarobnica smeha poput Ljubinke Bobić i silnica reči poput Isidore Sekulić. Letela bih kao Danica Tomić i slikala kao Milena Pavlović-Barili. Jer su baš one, i još mnoge izuzetne žene, promenile Srbiju, opisala je Tatjana nekolicinu heroina ovog dela.
Ovaj ekskluzivan projekat obuhvata 70. biografija srpskih heroina, izuzetnih srpkinja, koje po svojoj uzvišenosti i moralnoj lepoti ne zaostaju za ženama koje su uticale i menjale svetske tokove istorije. Ovo je knjiga njima u slavu, nama na ponos, kažu u ovoj izdavačkoj kući.

Foto:Instagram (Printscreen)

Komentari

comments