Direktor filmskog festivala koji se godinama smatra jednim od ranih znakova toga ko bi mogli da budu nominovani za Oskara predvideo je tri glumca koji bi mogli da budu glavni takmaci za prestižnu nagradu.

U intervjuu za list Toronto san, direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu (TIFF) Kameron Bejli upitan je za mišljenje ko bi od glumaca mogao da se nađe na spisku kada nominacije, u januaru sledeće godine budu objavljene.

“To je uvek teško prevideti. Rekao bih, međutim, da je film ‘Just Mercy’, reditelja Destina Danijela Kretona, zanovan na bestseler memoarima advokata Brajana Stivensona, jedna veoma snažna drama. To je priča o advokatu (Majkl B. Džordan) koji prihvata slučaj osuđenika na smrt (Džejmi Foks), u pokušaju da ispravi nešto što od starta izgleda kao nepravedna presuda. Film ima odličan scenario, a gluma i režija su neverovatni”, ističe Bejli.

Osim Džordana i Foksa, on predviđa da bi među laureatima mogli da se nađu i Meril Strip, Hoakin Finiks and Rene Zelveger, prenosi Independent.

“Film ‘The Laundromat’ Stivena Sodeberga je slikovita satira u kojoj sjajno glumi Meril Strip. Mislim da će se ljudima svideti i Hoakin Finiks u ‘Džokeru’. Mnogo je dobar. Isti slučaj je i sa Rene Zelveger kao Džudi Garland u filmu ‘Džudi’. Opasana je u toj ulozi!”, ističe Bejli.

Od ostalih filmova, direktor TIFF-a hvali i “A Beautiful Day in the Neighbourhood”, sa Tomom Henksom, zatim biografski film o Mariji Kiri – “Radiation”, kao i dramu “Hustlers”, sa Dženifer Lopez u glavnoj ulozi.

 

Izvor: B92

Foto: Pixabay

Komentari

comments