Društvena mreža je „svesna problema“ koji Messenger aplikacija pravi, ali i tvrdi da je to prošlost.

Već smo nekoliko puta pisali da je Messenger koliko dobra, toliko i loša aplikacija. Osim što duboko zadire u vašu privatnost (ali to ste sami odobrili), aplikacija je i memorijski i proždrljivac energije telefona. Dokazali smo da ćete uštedeti do 20 odsto baterije tj. njene energije ako izbacite Messenger sa telefona, a telefon će usput i prodisati. Po nama, Messenger je i najgora aplikacija godine za nama.

Priznao je Messenger-ove probleme i njegov tvorac – Facebook. Kako piše Gadgets 360, Twitter nalozi izvršnih direktora Facebook i Messenger aplikacija bili su zasuti negativnim komentarima i pitanjima o tome zašto Messenger „prooždire“ bateriju. Neki korisnici Twitter društvene mreže čak su izmerili da Messenger svakog minuta potroši i do jednan odsto baterije.

OK, evo i rešenja!
Javio se Dejvid Markus, u Facebook mreži šef Messenger razvoja i rekao da je kompanija svesna problema na koji korisnici ukazuju, ali i da je on rešen. Njegov savet svima koji i dalje imaju problem sa Messenger aplikacijom jeste da resetuju aplikaciju – obrišu keširane podatke – i da će problem nestati. Ovo je dostupno za iOS i Android verzije aplikacija i kako saznajemo iz tvitova koji se vide u nastavku, problem je bio serverske prirode.

Takođe, svi koji koriste beta verziju Messenger aplikacije trebalo bi da je uklone i instaliraju redovnu, proverenu verziju. Još jedna mogućnost je korišćenje Messenger Lite aplikacije.

Ne košta nas ništa da pokušamo, javićemo rezultate, a javite i vi!

Izvor: MONDO
Foto: PROMO

Komentari

comments