OVAN
(21.03. – 20.04.)

POSAO: Ove godine Ovnovi se konačno bude. Sve ono što su propustili i zapustili proteklih godina, kao da žure da nadoknade. Već od početka godine zauzimate startnu poziciju. Očekuje vas uzbudljiv period. Bicćte u poziciji, konačno, da upravljate svojim poslom na način koji vi mislite da treba. Između aprila i septembra nemojte preuzimati nove poslove i nova zaduženja, imate ih dovoljno iz prethodnog perioda. Usredsredite se na ono sto je u toku i ne razbacujte svoju energiju da ne biste došli u situaciju da ostavite deo posla nezavrsen. U aprilu dolazi do malog zatisja. Okrećete se sebi i uživate u plodovima rada proteklog perioda. Malo usporavate tempo. U maju obradujte sebe kraćim putovanjem. Od oktobra meseca bi trebalo da počnu da stižu plodovi vašeg rada. Do kraja godine mozete otići na dalji put vezano za posao, ali i zadovoljstvo, povedite i partnera.
LJUBAV: Paralelno sa rešavanjem poslovnih pitanja, rešavate i ljubavne probleme. Slobodni Ovnovi će imati priliku da u aprilu upoznaju osobu koja ce ih zainteresovati na duže staze. Oni koji su u vezi ili braku trudiće se da usklade svoje obaveze i da se što više posvete partneru. Mogućnost da se veze ozakone u oktobru. I one dugotrajne ali i one letnje romanse koje su započele u julu i avgustu i za koje ste mislili da nema ništa od toga. To može biti osoba iz vaseg okruženja koju do sad niste primećivali. Ipak, pazite se da nepromišljeno ne uletite u brak, koliko god da vam se veza činila idealnom. Iako ćete tokom čitave godine biti zanimljivi suprotnom polu, Avgust mesec je onaj kada ćete posebno zasijati.
ZDRAVLJE: Odmorite se svaki put kad osetite slabost. Puno obaveza koje ćete morati da odradite tokom godine može dovesti do problema s krvnim pritiskom, srcem, krvnim sudovima. Spavajte dovoljno, izbegavajte rasprave koje vas nigde neće odvesti. Kao posedicu umora bolovi u rukama, nogama i manje povrede.

BIK
(21.04 – 20.05.)
POSAO: sam početak godine, mnogi Bikovi će sačekati u nekoj vrsti stabilnosti čak i šanse za poslovnim napredovanjem. Prethodne godine ste realizovali veliku većinu poslovnih planova, tako da početkom ove godine možete da računate na popravljanje finansija.
Tokom januara pripazite na ugovore i ukoliko očekujete produžetak istog gledajte da izbegavate sukobe sa pretpostavljenima bar do 23.januara. nakom stoga ulazite u ozbiljnu fazu stabilnosti koja će doneti unapredjenja i finansije od marta.
Tokom druge nedelje aprila ispoljavaćete snažnu volju, koja će biti usmerena na životne, egzistencionalne stvari. Povoljne poslovne okolnosti mogu delovati podsticajno i voditi vas pravo ka uspehu u novim poslovnim orjentacijama, koje ste osmislili i planirali tokom druge nedelje marta. Bićete orjentisani samo na korisne i praktične stvari i većinu planova će te i ostvariti naglo u drugoj polovini maja, kada kompletno svaki segment vašeg života može da se okrene u nekom novom pravcu.
Izbegavajte konflikte sa pretpostavljenima naročito od druge polovine juna, jer bi nedostatak takta sa vaše strane u ovom periodu samo usporo uspeh i brzo napredovanje. Ne započinjite poslovne aranžmane sa prijateljima i rođacima tokom druge polovine septembra i prve polovine oktobra jer se može desiti da u ovom periodu istu poslovnu stvar radite bar dva puta, i partnerstvo okončate žestokim svadjama. U prvoj nedelji decembra, najviše uspeha možete postići ukoliko poslovne ideje sprovodite sami.
LJUBAV: Tokom prve polovine godine, naročito tokom januara i februara biće vam teško da obezbedite stabilnost i harmoniju na partnerskom planu. Ukoliko ste zauzeti od 06. Do 25.januara mogući su sukobi čak i pojava nove osobe preko posla – direktno ili indirektno. Od prve polovine juna do kraja prve nedelje septembra mnogi se Bikovi mogu odlučiti na nagli korak – ulaska u brak ili odvajanja od dugogodišnjeg partnera. Slobodni Bikovi će sigurnno od 11.jula do kraja prve nedelje avgusta upoznati osobu koja će ispunjavati njihove dugogodišnje kriterijume, pa ukoliko pokušate veza u koju tad možete ući će biti daleko ozbiljnija nego što planirate. Tokom oktobra emotivne veze su vaš prioritet. Svaka vaš delatnost u jesenjem periodu imaće za cilj da privuče pažnju partnera i održite stabilnost.
ZDRAVLJE: tokom prve četvrtine godine nećete imati većih zdravstvenih problema. Moguće su  akutne prehlade sinusa i infekcije disajnog trakta. Od druge polovine aprila do prve nedelje juna  aktiviraju se preosetljivost і razdražljivost. Veoma će vas pogađati nerazumevanje, kritike і ignorisanje od strane najbližih. Preterano potiskivanje agresije u ovom periodu može dovesti do stomačnih problema, a kod starijih Bikova i pojava hiertenzije i tahikardije.
Već od druge nedelje avgusta osetićete olakšanje i nalet pozitivne energije. U ovom periodu bavljenje sportom je najbolji način da se oslobodite viška energije. Hranite se redovnije.
Tokom novembra moguće su prolazne tegobe sa uro-genitalnim traktom.

BLIZANCI
(21.05. – 20.06.)
POSAO: Ova godina je povoljna za zaključivanje svih vrsta ugovora i ono što sad započnete da radite ili investirate, pokazaće se kao stabilan i stalan izvor prihoda na duže staze. Prilikom potpisivanja ugovora obratite pažnju u maju, junu i julu da se ne bi desilo da vam osoba s kojom planirate posao ne sakrije neke detalje ili podmetne ugovor koji nije poboljan za vas. Nemojte odustajati od svojih planova koliko god vas pratile teškoće. Početkom leta dobijate ponudu za posao koji vas može odvesti u daleke zemlje i fizički, a i kao posao koji biste radili iz matične države za kompaniju koja je odatle. Od septembra rešavate pitanja nasledstva. Prihodi stabilni, mada možete da zbog neke ženske osobe napravite dug koji ćete otplaćivati do kraja godine.
LJUBAV: Vreme za ljubav nalazite u drugoj polovini godine. Šarmantni i komunikativni, privlačićete kao magnet sve oko vas. Slobodni Blizanci srodnu dušu upoznaju preko posla, a možda i požele da pored ljubavne udju i u poslovnu zajednicu. Otvoreni ste za sve vrste eksperimentisanja, ali pazite da vaš partner to ne doživi dramatično. Budite uz partnera u zimskim mesecima, umeće to da ceni, razmazite ga poklonima i sitnim zadovoljstvima i skupljajte pozitivnu energiju za buduće poduhvate, a imaćete i keca u rukavu kada se bude pobunio da ga zanemarujete u novembru.
ZDRAVLJE: Prva polovina godine je povoljna zdravstveno ne bi trebalo da imate većih problema. Ugroženi su kod oba pola organi za reprodukciju. Manje prehlade i problemi sa grlom vas ocekuju u jesenjim mesecima.

RAK
(21.06. – 22.07.)
POSAO: Od samog početka januara do kraja druge nedelje marta osetićete značajnije negativne promene na finansijskom i poslovnom planu. Ove promene će se pre svega odnositi na neplanirane troškove i osećaj da novac koji ste teškom mukom stekli odlazi na trivijalne stvari ili kuću. Ukoliko imate potražnju dugovanja iz druge polovine prošle godine, mart je pravo vreme da novac povratite na što bezbolniji način. Jun i Jul su nepovoljni periodi za donošenje finansijskih odluka, naročito u pogledu podizanja kredita ili menjanja stambenog prostora.
Tokom druge polovine maja mnogi Rakovi mogu imati ozbiljnu pomoć prijatelja oko promene ili pronalaženja posla. Ukoliko ste nezaposleni, sada će biti parvo vreme za početak rada, a ukoliko već duže vreme imate nestabilnu situaciju na poslovnom planu, nagla šansa da se isti promeni i napreduje dolazi krajem maja i početkom juna.
Ipak ostvarenju ličnih і profesionalnih nastojanja, tokom velikog dela godine, stoje na putu velike unutrašnje і spoljašnje prepreke. Ovde je strah jedna od najvažnijih і najčešćih emocija, poput straha od kazne, od neuspeha, od neispunjavanja prihvaćenih obaveza. Možete imati utisak da ste neomiljeni u svojoj neposrednoj okolini, a bliske osobe vam mogu nametati velika materijana opterećenja. U tome, tokom novembra, možete tražiti uzrok ovogodišnjih neuspeha, propuštanja prilika, pehova і sl.
LJUBAV: Mnogi usamljeni Rakovi će tokom prvih tri meseca ove godine, sresti osobu koja će privući njihovu pažnju ili konačno zaokružiti ljubavnu vezu u kojoj se nalaze ozbiljnijim korakom – bar početkom zajedničkog života. Razvedeni Rakovi koji pokušavaju da zasnuju novi brak imaju šansu tokom maja da odaberu pravu osobu za sebe i da to ovog puta potraje.
Tokom jula mogući su prolazni sukobi sa voljenom osobom i osećaj da ista manipuliše vašim emocijama i vremenom. Takodje, porodični uplivi, nisu ni malo povoljni i podsticajni za dalji razvoj. Ukoliko ste u braku, tokom avgusta i početkom septembra može se javiti materijalna oskudici koja će pridoneti osećaju nedostatka ljubavi i topline u porodici. Tokom novembra mogu da nastupe problemi u odnosima među supružnicima ili na relaciji dete-roditelji.
ZDRAVLJE: Tokom prve polovine godine, stariji pripadnici znaka Raka, će osetiti ozbiljnije probleme sa kardio-vaskularnim sistemom, u vidu češćih oscilacija krvnog pritiska. Mladji pripadnici ovog znaka, osetiće prve probleme sa kičmom i zubima, naročito u drugoj polovini februara. I jedni i drugi, bi trebalo da obratite pažnju na urogenitalni trakt i kosti. Pred vama je krajem godine težak zadatak da naglašenu agresivnost i seksualnost kanališete posredstvom medjuljudskih veza. Delujte preventivno i neće biti problema.

LAV
(23.07. – 22.08.)
POSAO: Lavovi koji se bave privatnim poslom mogu imati gubitke, situacija u porodici nije sjajna. Čuvajte se sukoba i svadja. Ne gubite zivce. U januaru iznenadni troskovi. I u februaru vas očekuju teškoće na poslu i u privatnom zivotu. Tokom marta dolazite i iskušenje da se zadužite novčano u banci ili kod prijatelja ili zelenaša. Razmislite da li vam je to potrebno zaista i da li mozete na drugi način da prevaziđete finansijske probleme.  Jedino u slučaju da rešavate pitanje životnog prostora, zadužite se. Pocetkom juna moguća promena posla, osećate se zapostavljeno i nezadovoljni ste uslovima na trenutnom poslu. Oni koji su bez posla u julu mogu započeti svoj biznis ili dobiti primamnjivu ponudu.
LJUBAV: Partner se oseća zapostavljeno, pa dolazi do sukoba. Posvetite mu pažnju. U oktobru idete na zanimljiv kraći put, pa iskoristite da izgladite odnose, ako do tada ne prekinete. Partner polako gubi živce. Razmislite da li možda vi želite promenu, pa zbog toga zanemarujete partnera i on vam je za sve kriv. I slobodnim i zauzetim Lavovima u periodu oktobar-novembar iznenada se može pojaviti nova ljubav i pomutiti sve planove. Naucite da pravite kompromise i slusate drugu stranu.
ZDRAVLJE: Zdravlje je promenjivo. Prva dva meseca u ovoj godini, stomačne tegobe. Žene bi trebalo da obave ginekološki pregled. U aprilu problemi s kičmom i kao posledica bolovi u glavi. Trošite se fizički, vežbajte da biste rasterali negativnu energiju. Ne zanemarujte svoje zdravlje, da ne bi došlo do komplikacija. U oktobru mesecu pazite se povreda.

DEVICA
(23.08. – 22.09.)
POSAO: Od druge polovine februara razmahujete se і energično angažujete na postojećem poslu, ispoljavajući savesnost і pouzdanost. Verovatno ćete dobiti priliku za unapredjenje, racionalnije ćete trošiti novac, bolje planirati finansijska ulaganja i praktičnije organizovati poslove koji će doneti novac već od druge polovine aprila.
Krajem maja ćete lako dolaziti do novca, vredno ćete raditi da biste stekli finansijska dobra i odlično zaradjivati. Tokom juna moguća su i veća finansijska ulaganja u prevozno sredstvo ili preuredjenje doma. Moguće su promene okoline. Imaćete seriju kraćih poslovnih putovanja ili možete dobiti posao koji zahteva svakodnevno putovanje. U svakom slučaju budite pažljivi u saobraćaju.
U drugoj polovini jula očekuje vas pozitivna promena radnog mesta čak i potpuna promena profesionalne orjentacije. Mnoge Device koji su trenutno bez ozbiljnijeg posla, baš u julu mogu nenadano pronaći pravo radno mesto. Drugu polovinu godine, pratiće svakodnevno zalaganje na novim poslovnim projektima.
LJUBAV: Tokom marta možete osetiti uskraćenost u području emotivnog života. Početkom marta sasvim nenadano, možete sresti staru ljubav, i ceo mesec pokušavati da obnovite nekada započetu emotivnu priču. Već u prvoj polovini aprila videćete koliko je to bilo uzauldno.
Device koji su u dužoj vezi ili braku, preživljavaće velika iskušenja tokom jula, kada će ispoljavati veću emocionalnu nepostojanost і ćudljivost. Tokom ovog meseca, mogu se naizmenično javiti і međusobno isključive težnje, najpre potreba za novom vezom, samim tim napuštanje stare, a ubrzo zatim zahtev za stabilnošću i mirom u okviru “starih” emocija.
Tokom oktobra sva osećanja koja se mogu javiti u novoj vezi će biti veoma snažna. Kako pozitivna, tako i negativna. Ispoljavaćete emocije bez ikakve zadrške, do krajnjih emocionalnih granica. Slobodne Device, se tokom decembra, mogu odlučiti čak i za brak.
ZDRAVLJE: Nervni sistem je tokom januara i jula veoma osetljiv na sve promene u radnoj atmosferi. Osetljivost je tolika da može rezultirati ozbiljnim padom imuniteta. Tokom avgusta, propazite se infekcija i alergija. Tokom novembra bi trebalo da posvetite više pažnje bešici i organima za reprodukciju.
Razmislite o vežbama joge, tehnikama disanja, trčanjem na čistom vazduhu і sl.

VAGA
(23.09. – 22.10.)
POSAO: U januaru Vage očekuje vest vezana za neki stari dug, zaboravljeni račun, zaturen novac u nekom budžaku. Biće to pravo osveženje kućnog budžeta i najava za predstojeći period u kojem će se javljati stari dužnici s isplatom, pa ce Vage konačno osetiti finansijsko olakšanje. U februaru i martu ih očekuju novi poslovni projekti, oni koji nisu zaposleni dobiće ponudu koju ne bi trebalo da odbiju. Ako vam neko ponudi partnerski posao, prihvatite i nećete se pokajati. Ove godine ćete malo više biti vezani za porodicu i kuću i rešavati porodične odnose. Takođe, preko leta vam moze pasti na pamet da sve prevrnete i izmestite u kući, a oni bogatiji razmišljaju da sebi zidaju kuću iz snova. Imate potrebu da menjate svet, pa ćete krenuti od sebe. Nemojte investirati u nove projekte krajem godine niti kupovati skupe stvari.
LJUBAV: Mart donosi ljubavna previranja. I slobodne i zauzete Vage biće u iskušenju ulaska u zabranjenu vezu. Zauzeti neka razmisle da li im baš to treba ili je bolje da izglade situaciju sa partnerom. Ako ste u mogucnosti, otputujte sami na kraći odmor, pa tek onda donesite odluku da li da osvežite staru ili započnete novu vezu. Slobodne Vage su vec duže vreme neodlučne po pitanju partnerstva. Žele nekoga ko će im se posvetiti potpuno i biti sa njima u dobru i u zlu i da se nikad ne rastave. Manite se sanjarenja, očekuju vas promene na polju emocija svakako i bićete iznenađeni sta god vi odlučili, neće biti tako. Tokom marta i aprila slobodni ulaze u veze ali nije loše da se pre toga raspitaju da li je suprotna strana već  zauzeta. U novembru se javljaju stare ljubavi.
ZDRAVLJE: Perite ruke i odrzavajte redovno ličnu higijenu. Bićete mamac za razne viruse i bakterije. Ako imate neku hroničnu bolest, posavetujte se sa više lekara da ne bi bilo pogrešnih dijagnoza. Moguća pojava alergija za koje ćete teško ili nikako pronaći uzrok. Bolovi u stopalima, izbegavajte štikle i nosite udobnu obuću. Unosite vitamine, sveže voće i povrće.

ŠKORPIJA
(23.10. – 22.11.)
POSAO: Tokom ove godine možete iskusiti snažnu želju za samoizražavanjem i da stvari uradite na svoj način po cenu svega. Tokom januara i prve polovine februara, koliko god se trudili da uskladite želje i poslovne mogućnosti, mnogo toga vam neće poći za rukom.  Možete se rasplinuti na sve strane in a kraju mnogo toga neće ostati realizovano. Tek sredinom aprila mogu se javiti mogućnosti za samorazvoj, poslovni napredak і iskazivanje, bar se tako drugima može činiti. Vi ćete i u ovom periodu osećati kako imate tegove na nogama.
Ipak, od maja vas očekuje ozbiljan napredak, čak i početak potpuno novog ciklusa na poslovnom planu. Škorpije koje razmišljaju o privatnom poslu, sada baš mogu započeti isti, uz podršku osobe koju odavno poznaju a javno je eksponirana. Tokom prve nedelje septembra, ćete se konačno probuditi i udahnuti, kako poslovno tako i finansijski. Ne zaboravite, sada planirate i radite, a prihode skupljate od kasne jeseni ove godine.
LJUBAV: Početkom godine, posle 6.januara, mnoge Škorpije će biti u situaciji da seku stare odnose i udju u potpuno novu ljubavnu epizodu u životu. Ukoliko ste u braku, bar administrativnom, koji godinama ne funkcioniše pravo vreme za razrešenje problema je kraj januara. Usamljene škorpije će u ovom period realizovati vezu sa osobom koju na indirektni način poznaju preko prijatelja. Nova veza obiluje romantikom, idealizmom i duhovnošću, jer Škorpija dok flertuje flertuje. Kada se odluči za nekog, onda je posvećena do kraja. Tokom marta čulnost odlazi u drugi plan, dok su izraženije platonske sklonosti.
Tokom juna oslobadja se ogromna seksualna energija, koja zahteva oslobođenje. Pred partnerom su veliki zahtevi і to može doneti prolazne neprijatnosti. Ukoliko ste razmišljali o potomstvu, kraj leta je parvo vreme.
ZDRAVLJE: Zanemarili ste sitne akutne tegobe proteklih meseci, i tokom januara osećate prve neprijatnosti. Tokom druge polovine februara, možete osetiti prolazne tegobe sa uro-genitalnim traktom, pankreasom, hemoroidima i prostatom. Sredinom maja osetićete trenutno poboljšanje, mada to netreba da vas zavara.
Škorpije bez trenutnih hroničnih oboljenja, trebalo bi da obrate pažnju na letnje periode, naročito u avgustu i u prvoj polovini septembra, kada se mogu pojaviti prvi simptomi bolesti, proizašlih iz stresnih situacija i poremećenog ritma ishrane. Druga polovina godine, proćiće bez vidnih preokreta, izuzimajući oktobar, kada se morate ozbiljnije pozabaviti zdravljem.

STRELAC
(23.11. – 21.12.)
POSAO: Vec duže vreme Strelčevi osećaju pritisak sa svih strana, početkom ove godine najveći problemi će se ispoljiti kroz finansije. Iako će priliv novca biti stabilan, količine neće biti dovoljne da pokriju sve izdatke. Iskoristite ovu godinu da se samodisciplinujete i da pametno raspolažete novcem. Ne odlažite svoje obaveze i prihvatite i onaj posao koji vam se u prvom trenutku neće učiniti privlačan i isplatljiv. U septembru ćete imati priliku da promenite posao i počnete da se bavite sasvim drugačijom delatnosti. Vaš hobi vam donosi zaradu. Ne odlažite plaćanje računa, verovatno ćete morati da se odreknete nekih zadovoljstava. Imajte na umu da će vam se ovo isplatiti za već krajem naredne godine. Sve što vam treba je marljiv rad i strpljenje.
LJUBAV: Slobodni Strelčevi ostaju slobodni sve do proleća kada će sresti nekoga ko je različit od svih osoba sa kojima su do tada bili. Do susreta dolazi na putovanju, mladjima kolega s fakulteta postaje privlačan. Ne dozvolite da vam jurnjava za poslom i novcem pokvari odnos sa partnerom. Ove godine ljubav vam nije prva na listi, ali ako već imate nekoga pored sebe, u avgustu isplanirajte zajednički odmor. Mozda i dobijete ideju za zajednički posao. Partner će biti voljan da pomogne, a tokom leta mu stiže iznenadni priliv novca moćiće da vas finansijski podrži.
ZDRAVLJE: Ako planirate dijetu, sad je pravo vreme za to. Biće smanjena potreba za hedonizmom, pa vam nece pasti tesko. Imate više energije nego u prerhodnom periodu i to ćete osećati tokom cele godine. Čuvajte se manjih povreda, popravite zube.

JARAC
(22.12. – 19.01.)
POSAO: Tokom ove godine trebalo bi da računate na ozbiljne odgovornosti. Sredinom marta poduhvati u vezi sa karijerom i poslom će vas okupirati, pa je u vašem interesu da se koncentrišete na konkretne ciljeve i da budete praktični i dosledni u istrajavanju namera. Konkurenti će učiniti sve da vas ospore ili vam preuzmu posao, ali ne odustajte. Tokom jula mogući su sporazumi u stvarima poslovnih partnerstva, kao i rešavanja starih zakonskih pitanja. U oktobru pitanja vezana za osiguranje, nasledstvo, porez ili troškove sahrane mogu zahtevati vašu dodatnu pažnju. U ovom periodu ne pozajmljujte novac, ne ulažite svoju imovinu. Kada se radi o tuđem posedu i novcu, krajem novembra, možete osetiti ozbiljnu restrikciju. Pa pripazite na nova ci šta god da naumili, ne izlažite se nikakvom riziku i većem ulaganju na poslu.
LJUBAV: Tokom prethodnih meseci, počevši od avgusta prošle godine, pa sve do druge polovine februara, sreća je bila na vašoj strani. Možda vi to i niste primetili, okupirani brojnim poslovnim obavezama. Partner je bio sve vreme uz vas i strpljivo čekao svojih pet minuta. Već od druge polovine marta, i vi ćete obratiti pažnju na partnera i za trenutak zaboraviti na poslovne obaveze.
Tokom aprila i maja, mnogi Jarčevi koji su u dugoj vezi će početi da razmišljaju o perspektivi njihovog zajedništva, i tada će napraviti sudbonosni potez, ili će se spremati za brak u narednoj godini ili će zauvek promeniti partnera. Novembar će doneti dodatni nemir, i ukoliko niste odlučili šta ćete ubuduće sa partnerom, ako je veza klimava, sada ćete povući prvi potez.
ZDRAVLJE: Još uvek se oporavljate od predhodne godine, u kojoj ste se mogli suočiti sa ozbiljnijim lomom “starih zdravstvenih konstrukcija”. Prošle su tegobe sa kičmom i kostima, ali je vama kao i obično, potrebnije mnogo više nego bilo kome drugom da se oporavite. Sredinom aprila Jarčeve čeka ozbiljna zdravstvena prekretnica, pa pripazite.
Ukoliko se ozbiljnije ne pozabavite sopstvenim zdravljem, ovaj period, kao i period oktobra, može biti gotovo koban za vas. Stariji Jarčevi, mogu se suočiti sa smrću bližnje osobe, koja će aktivirati snažan strah od bolesti i smrti na ličnom nivou. Oktobar je karakterističan za reumatska oboljenja, nervozu i sporadičnu depresiju. Posetite lekara na vreme i nećete imati veće tegobe.

VODOLIJA
(20.01 – 18.02)
POSAO: Vodolije dobijaju priliku da se dokažu u poslu. Uz veliki trud i rad u prethodnom periodu, sad će vas i pratiti sreća. Krajem maja i tokom letnjih meseci prilika za iznenadno preseljenje u drugi grad, kao i posao u drugom gradu. U oktobru dobijate priliku da pokazete svoj maksimum. U odnosu na prerhodne godine kada su finansije bile nestabilne, ove godine ćete imati stalni priliv novca i moćićete lakše da dišete. Od oktobra povećanje zarade, bolja pozicija, zaposleni na odredjeno vreme dobijaju ponudu za stalan posao. Poslednji meseci donose finansijski dobitak.
LJUBAV: u prvoj polovini godine odlučićete se da kažete sudbonosno “Da”. Jul je mesec za ljubav, ali i za prinove, ako želite proširenje porodice ovo je pravo vreme. Očekuje vas još prinova i lepih vesti vezano za vaše prijatelje i porodicu. Slobodnim Vodolijama u oktobru se pojavljuje stara simpatija sa kojom su ostale nedovršene priče. Septembar i oktobar iskoristite za putovanja i učenje. Upišite neki kurs ili radionicu koja se bavi duhovnim razvojem.
ZDRAVLJE: Ne dozvolite crnim mislima da vas nadvladaju. Zaposlite svoj mozak na primer rešavanjem ukrštenih reči, ako ne volite komplikovanije zadatke. Iako ova godina neće biti loša po vas, imaćete utisak da ništa ne stižete i da svi samo vas čekaju, pa zbog toga možete imati probleme sa spavanjem, promene raspoloženja i povremene depresivne dane. Izbegavajte masnu hranu, osetljiv vam je stomak, posebno u prvim mesecima 2018.godine.

RIBE
(19.02. – 20.03.)
POSAO: Ova godina u središte pažnje donosi pitanje posla i karijere. April može biti vreme profesionalnog napredovanja ili promene položaja. Odnosi sa autoritetima, u smislu vlasti, društva ili zanimanja mogu imati važnu ulogu. Ipak, mudro postupajte u izazovima u profesiji i karijeri. Tokom maja velike і neočekivane promene određuju materijalnu sigurnost – u vašem slučaju očekujte promene nabolje. Tokom septembra imate potrebu za profesionalnim menjanjem і za novim orjentacijama u materijalnoj sferi. Ipak, početne dobre promene samo su privid i primetićete da tokom ove godine, ma koliko radili, i zaradjivali, novac ne ostaje u džepu, već ste čak i u dugu. Ali, bar će biti novca.
Tokom decembra dolazi period povraćaja starih dugova, a ekspanziju na materijalnom planu, možete doživeti posredstvom imovine ili podrške drugih ljudi. To ukazuje na povoljne okolnosti koje proizilaze iz braka, putem miraza, nasledstva іli sl.
LJUBAV: tokom naredne godine spremite se za konačni i dobar preokret na polju ljubavi. Ukoliko ste usamljeni i razočarani, već od samog kraja decembra 2017.godine do kraja februara na nekoj vrsti zabave ili preko prjatelja/internet, možete upoznati osobu koja će u bukvalnom smislu života biti vaš pravi andjeo čuvar i ostvarenje onog što odavno priželjkujete. Izašli ste konačno iz najtežeg perioda i od marta možete očekivati stabilizaciju na svakom planu. Ribe koje se godinama “natežu” u nekoj vrsti partnerstva ove godine će preseći sve saro i krenuti u potpuno novom pravcu od juna. Mnogi slobodni pripadnici ovog znaka odlučiće se za zajednički život .
ZDRAVLJE: u prvoj polovini godine vaša zdravstvena situacija se neće bitno menjati u odnosu na kraj prošle godine. Od druge polovine aprila do kraja maja, pri pojavi bilo kog simptoma oboljenja stomaka, ne trebate se zadržavati samo na površinskim simptomima, već treba izvršiti dubinsku analizu і rešiti problem u njegovom začetku. To će ovog proleća, zahteva krupne odluke і rezultiraće temeljnom promenom života і dosadašnjih shvatanja. Kod navedenih stomačnih tegoba, se neće raditi samo o spoljašnjim і materijalnim uzročnicima bolesti, već to mogu biti і nagomilane mračne misli, turobna raspoloženja, stanja gneva, besa і slične, tkz. negativne emocije iz prethodnih godina. Sve one, tokom druge polovine septembra i oktobra, mogu slabiti odbrambeni mehanizam. Ipak, posedovaćete, ujedno i znatnu regenerativnu sposobnost, koja pozitivno і delotvorno utiče na vaše zdravlje.

 

Izvor: jovanalg-astrology.com  (Jovana Lučić Gajić i Vesna Grujić)

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments