Osamdesetdvogodišnji Masafuni Nagasak, koga su mediji prozvali “goli pustinjak”, nakon trideset godina je prinuđen da napusti ostrvo Sotobanari i vrati se u civilizaciju.

Japanac Masafumi Nagasaki prethodnih trideset godina živeo je na izolovanom ostrvu Sotobanari, kod Okinave, koje je doslovno bilo njegov dom. On je bio jedini stanovnik ostrva, a planirao je da tu i ostane sve do smrti.

Nažalost, ta želja mu se zasigurno neće ostvariti jer je Masafumiju naređeno da napusti ostrvo i vrati se u civlizaciju, a on je svim silama pokušao da se odupre odluci vlasti koja je naredila njegovo preseljenje.

“Rizikovao sam svoj život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim. Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovde imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovde, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne”, kazao je on.

Ipak, lokalne vlasti su procenile da zbog slabog zdravlja više ne može da brine sam o sebi, te su odliče da ga, uprkos njegovom protivljenju, premeste u obližnji grad.

Nakon što ga je jedna osoba pronašla, obavestila je policiju koja je došla po njega i odvela ga u grad Išikagi koji je 60 kilometara udaljen od ostrva, a divlju prirodu zamenila su četiri zida jednog stana.

Njegova adaptacija na novo okruženje nije prošla najbolje.

Naime, čim je došao u grad Nagasaki je dobio jak virus gripa. Kako pišu mediji, Japanac je tokom godina aktivirao imunološki sistem i razvio antitela neophodna kako bi preživeo ujed insekata u prirodi, ali ne i za bolesti koje vrebaju u civilizaciji.

Izvor: B92

Komentari

comments