Matej Plavček, kantautor iz Hrvatske novo je ime na regionalnoj muzičkoj sceni. Pesma “Moj svijet” počela je da se promoviše i na radio i TV stanicama u Srbiji, pa je naš portal odlučio da napravi intervju sa ovim mladim i talentovanim čovekom.

Novo ste ime na muzičkoj sceni u regionu. Otkud ideja da se bavite muzikom, pošto završavate Učiteljski fakultet u Rijeci?
Muzikom želim da se bavm od kad znam za sebe. U porodici su svi vrlo muzički nadareni tako da sam tu crtu poprimio od njih. Iako sam student Učiteljskog fakulteta u Rijeci i vidim se definitivno i u radu sa decom, pevanje je uvek uz mene i oduvek će biti moja najveća ljubav.
Svoje pesme sami pišete, pa otkud inspiracija za sve to?
Na samom početku karijere sarađivao sam i s drugim autorima, dok mi se nije pružila prilika da radim kantautorske pesme. One su se pokazale kao dobitna kombinacija, tako da mi je to bila potvrda da dobro radim ono što volim. Inspiracija je uvek ljubav i životne situacije u kojima sam se nalazio tražeći ljubav.
Nastupali ste na mnogim fetivalima. Mnogi pevači izbegavaju tako nešto. Koliko su festivali Vama bitni?
Nastupao sam na mnogim festivalima u Hrvatskoj. Mogu izdvojiti festival „Zlatne note“ u Križevcima, gdje sam osvojio nagradu za najbolju interpretaciju. Festivali su bitni, pogotovo za mladog, neafirmisanog pevača koji traži svoje mesto na muzičkom nebu. Kada Vas stručni žiri nagradi to je još veći dokaz da svoju karijeru gurate u dobrom smeru, pa da tako nastavite.
Snimili ste i spot za pesmu “Moj svijet”. Koliko ste pesama do sada snimili? Da li je u planu još neki video uradak i kada možemo očekivati novi album?
Do sada sam snimio devet pesama, dok su četiri kantautorske. Uskoro mi izlazi nova pesma „Živim da te volim“ i njoj pripadajući spot koji će se snimati u predivnoj Villi Tramontana kod Opatije. U septembru izlazi moj album prvenac za diskografsku kuću Friš Records koji će sadržati sveukupno sedam pesama i kome se jako radujem.
Kako uspevate da uskladite obaveze na fakultetu sa muzičkom karijerom?
Trudim se da uskladim sve obaveze i u tome uspevam. Fakultet je potreban i u njega ulažem isto mnogo energije kao i u muziku i pevanje. Profesori mi takođe izlaze u susret i na tome sam im jako zahvalan.
Da l iimate neki muzički uzor?
Uzora u muzici nemam. Trudim se da budem svoj i da ostavim pečat na muzičkoj sceni. Ako biste me pitali ko mi je jedan od najdražih izvođača to bi bio Sergej Ćetković, sa kojim se najviše moj muzički put i može poistovetiti sve do sada. Ima odlične tekstove i predivnu emociju dok peva i zna je preneti publici.
Koliko je bitno da pevač unese i malo emocija u svoj nastup?
Kao što sam rekao i u prethodnom pitanju, jako je bitno emociju preneti publici. Tako publika može znati šta ste osećali u trenutku kada ste pesmu pisali i na kojim Vašim emocijama je ona nastala. Ja se trudim publici da prenesem emocije i zato sam jako srećan što publika to kod mene prepoznaje i ceni.
8. Da li se očekuje uskoro i nastup u Srbiji i da li imate u planu promociju svog rada u našoj zemlji?
Biće mi jako drago nastupati kod Vas, a za to se uveliko i pripremam. Takođe u planu je promocija novog albuma u Vašoj zemlji u oktobru i novembru, tako da se uskoro vidimo i družimo na promociji mog albuma prvijenca koji će nositi naziv „Moj svijet“.
Koja bi bila poruka našim čitaocima?
Uvek verujte u svoje snove i ne odustajte, budite uporni. Uvek živite za dobru muziku kao i ja što živim.
Predrag Ivković

Komentari

comments