Glumica Danijela Štajnfeld prepoznatljiva je po ulozi u jednom od najpopularnijih domaćih filmova, “Ivkova slava” iz 2005. godine, u kom je igrala lepu Mariolu, devojku u koju je bio zaljubljen Svetislav (Nikola Đuričko).

Danijela je tada imala svega 21 godinu, a navodno je zbog pakla koji je preživela pobegla u Ameriku.

Naime, ona je u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije.

Dokumentarac je Danijela nedavno predstavila na Filmskom festivalu u Sarajevu, a u ostvarenju je intervjuisala i žrtve i zlostavljače, ali i ispričala šta se njoj dogodilo.

Povodom ove situacije za Alo se oglasila glumica Mirka Vasiljević, pa uputila reči podrške svojoj koleginici:

– Primetila sam da se Danijela nije pojavljivala na raznim događajima, ali sam mislila da se posvetila sebi van karijere i da je sve u redu. Žao mi je što sada znam da je koleginica, neko iz moje branše pretrpeo nasilje i ćutao o tome. Mogle smo da imamo prijateljstvo i zajedno sarađujemo, kao što se družim sa Ivanom Zekićem mimo snimanja koje završavamo u Beogradu, koji je bio s njom u klasi, a sada čujem da je ona trpela nešto što je van svake pameti i što nije zdravorazumski – rekla je glumica.

View this post on Instagram

👑

A post shared by mirkavasiljevic (@mirka._vasiljevic) on

– Ne podržavam ni jednu vrstu nasilja i niko ne treba da se uopšte usuđuje da sudi bilo kome prema polu, opredeljenju i slično. Vaspitana sam tako da u svakom trenutku pričam o problemu, da ništa ne guram pod tepih i da u porodici nema tabu tema. Znam da je svaki problem 30% bliži rešenju kada ga podelite sa svojim najbližima – kaže Vasiljevićeva i dodaje:

– Ako je Danijela odlučila da postigne pozitivan efekat time što će kroz svoje umetničko ostvarenje da prikaže javnosti svoju priču, potpuno je podržavam u tome i dobro je što će taj dokumentarac možda pomoći nekom ko sada trpi nasilje ili ko ga vrši, da uvide da je to greška. Ona je talentovana, već je ostavila traga u glumačkoj karijeri, s toga sam tu da podržim put ka njenom ozdravljenju. Bitno je da je to pregurala – zaključila je Mirka.

 

Izvor:Espreso.rs

Foto: You Tube (printscreen)

Komentari

comments