Načosi, kokice, sendviči, puter od kikirikija, moguće otrovano pečenje u loncu i krv pacova – to su stvari koje je Bred Pit jeo u svojim filmovima tokom svoje tri decenije duge karijere. Izgleda da će Pit jesti sve osim scenografije u svojim filmovima.

Na Jutjubu možete pronaći i video-zapise koji prikazuju isečke Pita, koji danas puni 57 godina, u raznim ulogama kako uživa u hrani.

Možda Bred Pit ne jede ništa više od bilo kog drugog glumca. To je moguće, kaže Fabio Parasećoli, profesor studija hrane na Univerzitetu Njujork u Stajnhartu koji je proučavao hranu na filmu (pa čak i napisao disertaciju o muškarcima koji jedu u hit-naslovima).

Izuzev filmova usredsređenih na hranu, kao što su “Šef kuhinje” ili “Velika noć”, primećuje on, zanemaruje se većina jela koja se vide u filmovima.

“Hrana je toliko ugrađena u scene svakodnevnog života, pa je ne primećujete – ali tu je”, kaže on.

Kada prebacite fokus na jelo koje se odvija na vašem ekranu, kaže on, možda ćete pronaći više nego što biste uobičajeno. Drugim rečima, ako potražite određenog glumca koji jede, verovatno ćete pronaći primere za to.

A Pitov opus je relativno velik, obuhvata oko 60 filmova – i mnogo žvakanja. Ali moramo da primetimo da Pit jede više od prosečnog glumca.

U tom slučaju, možda je samo vreme da se sa tim suočimo: Mi jednostavno volimo da gledamo kako Bred Pit jede.

 

Izvor: B92.net

Foto: YouTube.com (printscreen)

Komentari

comments