Pedesetogodišnji muškarac živi sam u Amazoniji 22 godine, nakon što je ubijen poslednji član njegovog plemena, a mediji su ga prozvali najusamljenijim čovekom u svetu.

Na video-snimku koji je snimljen iz blizine i objavljen od strane brazilske vladine agencije Funai, možemo da vidimo polugolog mišićavog muškaraca koji seče drvo.

U delu džungle u kome je snimljen, a pretpostavlja se da tu i obitava, nalazi se papaja i kukuruz, dok mu je nastamba napravljena od dtveta.

Kako piše Dejli mejl, istraživači su ga prvi put ugledali u džungli 1996. godine, od kada verovatno živi sam u divljini.

“Mislmo da tamo živi sam 22 godine, da ima oko 50 godina i da vreme provodi loveći svinje, ptice i majmune pomoću luka i strele”, otkrio je istraživač koji je fasciniran ovim čovekom.

Iako niko nije mogao da stupi u kontakt sa njim jer to brani Funai, brazilska vladina agencija za domoroce, istraživači smatraju da je muškarac ostao sam nakon što su poslednji članovi njegovog plemena ubijeni od strane farmera.

Zbog evidentne zabrane, još uvek nije otkriveno njegovo ime niti kom plemenu je pripadao.

Ipak, on je pod stalnim praćenjem od 1996. godine, te se do sada otkrilo da poslednji preživeli član premerna kopa rupe u zemlji u kojima, kako se pretpostavlja, zarobljava životinje ili se krije. Tako je i dobio nadimak Čovek u rupi.

Istraživači kažu da na taj način znaju da li je on još uvek živ, kao i gde se kreće.

Zanimljivo je što je ovaj muškarac uspeo više od dve decenije da živi van civilizacije na zemlji koja je poželjna od strane farmera. Kako su naveli iz agencije Funai, pretpostavlja se da u brazilskom Amazonu postoji 113 plemena.

 

Izvor: b92

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments