Stefan Đurić Rasta otkako je prošle nedelje osuđen na 30 dana pritvora zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, glavna je tema u Centralnom zatvoru.

Iako je napolju jedan od najpopularnijih muzičara, zatvorenicima i nije baš omiljen. Kako Kurir saznaje, on nije lepo prihvaćen i predmet je sprdnje i ismevanja među onima koji služe kaznu. Zatvorenici konstantno zbijaju šale na Đurićev račun, a tokom dnevne šetnje u dvorištu zatvorske jedinice dobacuju mu “d**aj ga, Risto” (rima sa glisto, nebitan lik, prim. aut.), “gde su ti naduvani redovi” (dredovi, prim. aut.) i ironično mu pevaju pesme bivše žene Ane Nikolić.

To za Kurir potvrđuje naš sagovornik, jedan Rastin prijatelj, koji je insistirao na anonimnosti zbog svog odnosa s reperom. On kaže i da reper ne odgovara na provokacije, niti se obazire na zadirkivanja, ali da mu uopšte nije svejedno. – Rastina majka je bila sa advokatom u poseti sinu u zatvoru. Donela mu je garderobu i sve što mu je potrebno za ličnu higijenu. Ženi uopšte nije bilo prijatno kad ga je videla u tom okruženju. To mu nije pokazala da se on ne bi osetio loše, ali tek joj je bilo teško kad je čula šta sve njen mezimac sluša i trpi u zatvoru. Osuđenici koji su godinama tu su nemilosrdni prema novim zatvorenicima, a Rasta uopšte nije prihvaćen. Pojedinci se šale na njegov račun, ismevaju ga i on sve to trpi u sebi. Nada se da će uskoro da izađe, jer je uložena žalba na odluku o pritvoru, i zato ne želi da upada u probleme. Inače, zdravstveno se dobro oseća, ali mu je teško bez marihuane, koju je navikao da uzima – kaže naš sagovornik blizak reperu.

 

Još jedan Rastin prijatelj kaže da svi iz njegovog okruženja znaju kroz šta prolazi u zatvoru od drugih zatvorenika, ali da veruje da je jak i da će sve to izdržati.

Podsetimo, Rasta se pred sudijom branio da je oko kilogram skanka nabavio početkom septembra, da je drogu platio oko 2.000 evra i da je nikome nije dao na korišćenje i nije želeo da oda od koga je kupio marihuanu. – Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek – rekao je Rasta na saslušanju. Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo da stupimo u kontakt s Rastinim menadžerom, ali se on nije javljao na telefon.

 

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić

Foto: You Tube /Instagram (printscreen)

Komentari

comments