Aronija, kupina, crno ili belo grožđe. Miris domaćih vina opijao je juče posetioce tržnog centra “Aviv park” na Zvezdari gde je počeo prvi Sajam vina povodom obeležavanja Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara. Manjak posetilaca prvog dana nije demotivisao vinogradare, pa su sa očiglednom radošću na licima uživali u degustaciji božanskog pića najfinijih sorti sa posetiocima šoping-mola.

Bela, crna, crvena, voćna vina iz malih porodičnih radionica širom Srbije predstavljena su juče uoči praznika vinogradara, ali i povodom popularnog Dana zaljubljenih, koji slave mladi širom sveta.

– Spremili smo prave male paketiće, u kojima osim vina od aronije ima još domaćih đakonija – kaže Rosa iz Gazdinstva “Pavlović” sa Ravne gore. – Iako je mali broj posetilaca prvog dana, zadovoljni su prodajom. Ovo vino dobro je popiti svakog jutra. Za zdravlje.

Uz vino idu i sirevi, kobasice, pršut, peciva, ali i domaće poslastice od čokolade i kolači. I sve ovo uz kupinovo vino, belo ili crnu tamjaniku iz Negotinske Krajine. Više od 25 malih proizvođača rasporedili su štandove na tri nivoa tržnog centra nudeći ono najbolje iz svojih podruma.

Ova manifestacija trajaće do ponedeljka u periodu od 10 do 22 sata, do kada će posetioci osim u jedinstvenim ukusima vina i ostalih poslastica moći da uživaju i u zabavnom programu prilagođenom svim generacijama.

CENE PRILAGOĐENE SVAČIJEM DžEPU
RAZNOVRSNE sorte vina, ali i još raznovrsnija pakovanja ali i cene, prilagođene gotovo svačijem džepu. Litar vina autohtonih sorti grožđa košta od 450 do 700 dinara, dok je za buteljku potrebno izdvojiti od 350 do 500 dinara. U ponudi su i vina u malim flašicama od 200 mililitara, koje koštaju od 100 do 150 dinara.

Domaća voćna vina kreću se oko 500 dinara za litar, ali su u ponudi i manja pakovanja po pristupačnijim cenama.

Izvor: NOVOSTI
Foto: NOVOSTI

Komentari

comments