Serija “Ubice mog oca” je bila posebno osveženje u programu RTS-a i više od toga – mesecima se pričalo o njoj. Međutim, izbor Vuka Kostića za glavnu ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića na početku nekima nije delovala kao dobra odluka, bilo je tu dosta kritika, sumnji, prozivki… A autorska ekipa serije je dobro znala šta radi.

Vuk Kostić je kao i ostali, prošao kasting. Iako u filmu igra opasnog momka, pravednog i neustrašivog, na kastingu je trebalo da se pokaže upravo suprotan – u svom najranjivijem i najslabijem izdanju.

– Rađen je veliki kasting pošto Gaga (Predrag Gaga Antonijević, reditelj serije), koji živi 25 godina u Americi, nije poznavao srpske glumce. Naravno, prvo je krenuo od glavnog junaka serije – Aleksandra. Za kasting je data vrlo zahtevna i emotivna scena (scena ispred Jeleninih vrata iz treće epizode, koja će posle rasplakati mnoge jer je pokazala sav jad i čemer koji u duši nosi naš glavni junak) i tako se krenulo. Izborom Vuka Kostića posle se sklapao mozaik drugih junaka serije, posebno onih s kojima je njegov lik u neposrednoj vezi. Mislim da je reditelj napravio najbolji mogući izbor svih glumaca, pogotovo dvojice glavnih partnera u našoj seriji Aleksandra i Mirka, koga igra Marko Janketić. Bilo je pravo uživanje gledati ih na snimanju kako rade jedan za drugog i kako se međusobno podržavaju. Nisam ranije imala prilike da radim ni sa jednim ni sa drugim i jedna od mojih ličnih najvećih dobiti ove serije jeste prijateljstvo s njima – otkrila je scenaristkinja Nataša Drakulić u intervjuu za City magazin.

U toj sceni pred vratima, Aleksandar Janković otvara dušu i dozvoljava sebi da pusti suze pred ženom koju voli, što je mnogo teže odglumiti nego mačo frajera. Svi koji su pratili seriju složiće se da je Vuk bio prilično ubedljiv i u toj sceni.

Pa, je l’ i dalje mislite da mu ova uloga nije legla?

Izvor: NOIZZ.RS
Foto: UBICE MOG OCA / INSTAGRAM

Komentari

comments