Treća dekada 21. veka već je proglašena decenijom robota i seks-lutki, jer industrija “igračaka za odrasle” koristi vrhunske tehnologije kako bi seks-robote učinila gotovo istim kao što su ljudska bića.

Uskoro se očekuje da će neki “ljubavni droidi” moći da vode razgovore, reaguju na seksualne dodire i prepoznaju svoje vlasnike u prepunoj sobi.

Predstavnik proizvođača seks-robota Rijal dol rekao je u razgovoru za Dejli star onlajn da će kompanija opremiti svoje “elektronske devojke” nadogradnjama koje će im pružiti “posebnu svest”.

Prema rečima ovog samoproglašenog poznavaoca “ljubavnih droida”, najnoviji modeli dobiće u roku od dve godine sposobnost vida i moći će da identifikuju lice svog vlasnika u gomili.

Razlikovaće romantični od seksualnog dodira

Vid nije jedina nadogradnja koju će novi roboti dobiti.

Planirano je da se neke izmene instaliraju u “Rijal dols” već krajem ove ili početkom 2021. godine. “Radi se na tome da im se uvede toplota, poput toplote tela. One će moći da razlikuju šta je seksualni, a šta romantični dodir”, objasnio je on.

Ni njihovi rivali u ovom polju igračaka sličnih ljudima ne sede besposleni, jer je početak 2020-ih najavio “neverovatnu deceniju” za tehnologiju seks-robota, tvrdi Dejli star onlajn.

Na primer, koosnivač firme Silikon lavers hvali se da lako možete pogrešiti i pomisliti da su njihovi roboti pravi ljudi, piše Sputnjik.

“Došli smo do te tačke kada lutke zapravo izgledaju kao pravi ljudi, muškarci i žene. Tehnologija postaje sve naprednija, kao i naš dizajn za ove lutke, a jednostavan primer je da se neke lutke stvaraju pomoću 3D skenera za ljudsko telo, a ne da su tradicionalno isklesane u glini”, rekao je on.

 

Izvor: B92.net

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments