U ponedeljak uveče emitovana je prva epizoda treće sezone serije “Ubice mog oca” i donela uzbudljive zaplete, ali i nove zanimljive likove. Jednog takvog lika igra glumica Jelena Ćuruvija Đurica koju dugo nismo videli na malim ekranima.
Njena uloga u seriji je misteriozna, te tumači misterioznu Maju, majku bolesnog deteta koja se sreće sa inspektorom Jakovljevićem, kojeg glumi Vuk Kostić, kao i u prethodnim sezonama.


Gledaoci Jelenu najviše pamte po ulogama u serijama “Lisice”, “Gorki plodovi”, a od nedavno je gledamo i u seriji “Pogrešan čovek”.
Ipak, uz njeno ime najčešća asocijacija je tragično ubistvo njenog oca, novinara Slavka Ćuruvije.
Podsetimo, ubistvo Slavka Ćuruvije, na Uskrs 1999. godine ispred njegovog stana u Beogradu, postalo je simbol za brutalnost režima Slobodana Miloševića. Iako je neposredno pre ubistva, Ćuruviju neprestano pratilo 27 pripadnika Državne bezbednosti, ni dan danas nije poznato ko su nalogodavci, ni izvršioci ubistva.
Glumica je u skladnom braku sa kolegom glumcem Aleksandrom Đuricom, koji u seriji “Ubice mog oca” glumi Strahinju Bojića, jednog od vlasnika firme “Sitilend”. Njihova ljubav krunisana je kćerkom.

 

Izvor:Blic žena; Svetski radio.com
Foto: Instagram (Printscreen)

Komentari

comments