U istraživanju koje je sprovedeno, pokazalo se da bi žene radije apstinirale od seksa, nego što bi se odrekle svog mobilnog telefona.

Studija koja je obuhvatila više od 3.500 žena starijih od 30 godina pokazala je da su pametni telefoni neobično važni damama. Skoro polovina, tačnije 48 odsto Amerikanki, radije bi mesec dana živela bez seksa, nego bez telefona, a jedna od 20 je priznala da spava u krevetu sa omiljenim uređajem. Ispitanice su priznale da kupuju vodootporne maske za svoj Ajfon ili Andoid, kako bi mogle gledati šta se događa na Fejsbuku čak i tokom tuširanja.

Businesswoman using cell phone in office

Istraživanje pokazuje da su pametni telefoni toliko bitni, da nam je sada nemoguće da zamislimo život bez njih. Više od tri četvrtine žena proverava telefon na sat i po, kada im nije u rukama. Najčešći razlozi za telefonske navike koje ispitane navode su izgubljena vera u ljudski rod i robotizovan život koji zahteva da se mejl i društvene mreže stalno proveravaju.

Zanimljivo je da, uprkos svim podacima, samo četvrtina žena priznaje da su ovisne o pametnim telefonima. Kada su upitane da li bi živele u vreme pre Interneta, 71 odsto je reklo ne.

Izvor: SVET PLUS
Foto: ILUSTRACIJA

Komentari

comments