Soraja Vučelić od kada se porodila najveću pažnju privlače njene “neukrotive obve”. Kako je uradila brojne plastične operacije na svom licu i telu, proverili smo da li je strleta presadila i obrve, i da li je u tome preterala.
– Soraja nije preterala sa kolicinom dlaka, nego ih je pustila u dužem obliku i oblikovala ih kako njoj odgovaraju.Trendovi se uvek menjaju, mi smo navikli na kraće obrve- kaže doktor Šadi Abunaser stručnjak za transplataciju i dodaje:
– Kada se radi transplantacija dlake na obrvama, koristi se vaša dlaka sa glave, odnosno potiljka koje je potrebno kasnije održavati tako što se skraćuju do željene dužine, jer inače rastu u dužini kose. Donorska regija je isto potiljak i pre početka intervencije se iscrtava željeni oblik koji želi pacijent. Kada se oblik završi, aplicira se anastezija koja eleminiše bol tokom navedene procedure. U mojoj praksi je sve više žena koje dolaze da rade obrve, jer je to jedino rešenje da nadoknade izgubljenu dlaku, i da ne koriste alternativne metode koje ne daju prirodan izgled.
Doktor nam je otkrio i zbog čega sve više muškarca i žena radi transplataciju u Srbiji a ne u Turskoj.
– Kada se radi transplantacija kose sam proces se ne završava sa obavljenom intervencijom već traje narednih godinu dana i potrebno je da pratimo pacijenta. To je bitno kako bi uspeli da preveniramo eventualne moguće promene na temenu glave, da dodamo terapiju ukoliko je potrebno kako bi rezultati transplantacije bili što uspešniji. I dalje je veći procenat muškaraca koji radi presadivanje kose, zbog veće koncentracije hormona DHT koji uzrokuje opadanje kose koji je poznat kao androgenska alopecija. Otprilike svaki deseti pacijent je žena i one rade više frontalni deo zbog trakcione alopecije, to jest povlačenja frontalne linije ili zalizaka zbog traume dlake.
Foto: Instagram (printscreen)

Komentari

comments