Vetar, sneg, niske temperature, šalovi – svi ovi činioci loše utiču na vaš zaštitni znak, bradu. Uz pomoć naša 4 saveta, vaša brada će i tokom zime izgledati negovano i atraktivno.

Ako duže vreme nosite bradu, verovatno znate da je njeno održavanje posebno zahtevno po hladnom zimskom vremenu. Ako još živite u okruženju gde su vremenski uslovi ekstremniji, nega brade biće još izazovnija. Vrlo malo vremena i manjak pažnje je potrebno da se vaša ponosna brada pretvori u pravi užas.

IZBEGAVAJTE PREVIŠE TOPLE VODE
Nemojte biti iznenađeni ovim podatkom. Većina ljudi ima naviku da toplom vodom otklanja hladnoću sa svog tela, a kad je brada u pitanju. to nije najbolja ideja. Konstantno tretiranje brade i kože ispod nje toplom vodom dovešće do smanjivanja prirodnih ulja kože. To će na kraju dovesti do lomljenja vlasi, sušenja i iritacije kože. Iako nerado priznajemo, hladnija voda ima pozitivnije efekte na vašu bradu i kožu lica. Takođe se preporučuje da odmah nakon tuširanja što pre možete osušite bradu.

ZAMENITE ŠAMPON REGENERATOROM
Svi ljubitelji brade vole osećaj čistoće kojeg obezbeđuje šampon, ali sa druge strane ovi proizvodi ne prijaju previše vašoj bradi. Nije potrebno da u potpunosti izbacite upotrebu šampona, već da je ograničite na maksimalno dva puta nedeljno. Kvalitetni regeneratori od prirodnih sastojaka su bolja opcija, jer će vam dati isti osećaj čistoće i mekoće uz pozitivne efekte na dlaku lica.

ULJA ZA BRADE
Iznenađujuć je podatak koliko muškaraca sa bradom zanemaruje činjenicu da je bradu potrebno održavati specijalizovanim uljima. Biljna ulja za bradu ojačaće vašu dlaku, učiniće je sjajnom a i vrlo brzo ćete primetiti izostanak neprijatnih iritacija. Vodite računa da ulja budu od prirodnih sastojaka, jer jake hemikalije neće dobro uticati na kvalitet vaše brade.

NE PLAŠITE SE DA PITATE ZA SAVET
Održavanje brade je neophodno, posebno tokom zime. Ukoliko niste sigurni kako da održavate bradu, potražite pomoć svog berberina. Zbog hladnog vremena vrlo brzo može doći do narušavanja strukture same brade, pa je nega od presudnog značaja. Najsigurnije rešenje je da se posavetujete sa profesionalcima koji će vas uputiti u način održavanja brade i dati vam neophodne savete u pogledu izbora preparata za negu. Za postojanu bradu je najvažnije da imate dobar trimer, a ostale stvar isprobajte i odredite šta vam najviše odgovara.

Izvor: MEN’S HEALTH
foto: SHUTTERSTOCK

Komentari

comments