Pedro Almodovar dane izolacije provodi u domu u Madridu, gledajući filmove i ispisujući dnevnik.

– To je loša strana izolacije u kući – lako postaješ plen nostalgije – piše čuveni Španac čije zapise u celosti objavljuje na engleskom sajt IndieWire.

Reditelj je na početku naveo da je odbijao da piše jer nije želeo da ostavi trag o sećanjima koja su ovi dani u izolaciji zbog korone podstakli u njemu.

ZDRAVO, MADONA JE…

– Možda je razlog taj što je prva stvar koju sam otkrio da ova situacija i nije mnogo drugačija od moje svakodnevne rutine – navikao sam da živim sam i u stanju pripravnosti; ne baš srećna spoznaja – iskren je Almodovar.

Iako je pomislio da bi to mogla biti lažna Madona ili psihopata koji bi da ga iseče na komade, piše da je potom odlučio da poveruje da je reč o pravoj, te da je otišao na set.

– Snimali su scenu u kojoj je neprepoznatljivi Al Paćino neprekidno trabunjao… Madona me je provodila kroz setove i upoznao sam nekoga kome sam se silno divio – Milenu Kanonero, kostimografkinju koja je do tada već osvojila tri Oskara – navodi Almodovar.

Naredne godine, piše, ponovo su se sreli jer je bila na svojoj “Blond Ambition Tour”.

– Izlazio sam s njom dok je bila u Madridu. Organizovao sam flamenko zabavu za nju s brojnim gostima, ali ona mi je jasno rekla da je, pored mene, zanima samo Antonio Banderas – prisetio se Almodovar.

Kako navodi, Madona je odlučila da sedi za glavnim stolom s njim s desne strane, a sa leve Banderas, dok je njegovu tadašnju suprugu Ane Lese poslala za što dalji sto.

– U tom trenutku Antonio se spremao da poleti kao raketa. Film “Veži me” upravo je imao premijeru u Americi, kritičari (i Madona) zaljubili su se u njega, ali te večeri 1990. godine nije govorio ni reč engleskog – piše reditelj i potom navodi da mu je u nekom trenutku Madona kazala da upita Banderasa da li voli da udara žene.

U SLUŽBI ŽENSKIH ŽELJA

– Kunem se da je bilo tako. Preveo sam mu. Antonio ne govori ništa, mrmlja i pravi facu kao da govori: “Ja sam španski gospodin i učiniću sve što jedna dama od mene zatraži.” Za mene je to bila elokventna tišina i gest. Ali Madona je želela više. “Pitajte ga”, ponovo mi govori, “da li voli da ga žene udaraju…” Antonio je učinio isto, što nije značilo ni jedno ni drugo, ali da je on u službi ženskih želja – iskren je Almodovar.

Na kraju večere, Banderasova supruga je prišla njihovom stolu i sarkastično kazala božanstvenoj plavuši: “Vidim da vam se dopada moj muž. Ne čudi me, svim ženama se sviđa, ali meni to ne smeta jer sam veoma moderna.” Na to je, piše reditelj, Madona odgovorila: “Gubi se.”

– Godinu dana kasnije bila je premijera filma “Madona: Truth or Dare” i dobar deo materijala je snimljen na mojoj žurci. Glavna priča je bila ta da je celo veče smarala Antonija, ali ona je tako sve izmontirala da je ostala samo ona rečenica kada je odbrusila Ani Lesi – piše Almodovar.

 

Izvor: Republika.rs

Foto: YT/Instagram (printscreen)

Komentari

comments