Holivudski zavodnik Bred Pit davnih godina boravio je u Beogradu, a priča kako se glumac udvarao devojkama u našoj prestonici je vrlo zanimljiva.

Naime, glumac Petar Ilić Ćirilo u emsiji “Zvezda je život”, ispričao je jedno vreme provodio sa Bredom, dok je slavni glumac bio u Beogradu. Pit je tada vreme provodio u Studentskom kulturnom centru, kako je ispričao Ćirilo, a kada su izlazili, Bred je “muvao” devojke na jedan neobičan način.

– Bred Pit je jedne godine blejao u SKC-u, doveo ga je Čarli Popović, doajen i papa na tehno muziku u našoj zemlji. Bred je blejao sa nama, bio je normalan dečko, jurio je ribe, kao napiše broj telefona i gađa ih, baci na sto – ispričao je Petar.

Bred je devedestih godina nekoliko puta dolazio u Beograd, a krajem osamdesetih Pit je svoju glumačku karijeru započeo u Jugoslaviji, tumačeći ulogu sina Milene Dravić u filmu “Tamhna strana sunca”, režisera Božidara Nikolića, koji je Pita odabrao među 400 kandidata.

Film je snimljen 1988. godine, a usled ratnih dešavanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, u javnosti se pojavio tek 1997, u doba kada se Pit već proslavio ulogama u filmovima “Intervju sa vampirom”, “Legende o jeseni” i “Sedam”.

Reditelj Božidar Nikolić i Pit ostali su u kontaktu i nakon završetka snimanja. Nikolić je kasnije govorio o Bredovom početku, karijeri, ali i posetama Beogradu tokom devedesetih godina, a reditelj je vodio glumca i na fudbalske utakmice Crvene Zvezde.

– Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u “Metro Goldvin Majeru”, i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u tadašnjoj Jugoslaviji, “Tamna strana Sunca”, nažalost, ovde nikada nije prikazana, a američku premijeru je doživela tek 1997. Meni su, zapravo, Amerikanci ukrali taj film, jer sam ja njegov suvlasnik, a nikada mi nisu dali ni dinara. Ali danas mogu da kažem da u karijeri ne žalim gotovo ni za čim – rekao je pokojni Božidar Nikolić svojevremeno u intervjuu.

Izvor: Alo/I.G.

Foto: You Tube (printscreen)

Komentari

comments