Nekih otprilike 25. godina je prošlo otkako su se rastali oni koji su obeležili detinjstva mnogih, uz koje smo odrastali i čije pesme i dan danas pevamo. Naša velika zvezda Lepa Brena je poslednji album snimila 1991. godine sa grupom uz koju se proslavila “Slatki greh”, ali i taj poslednji album nije toliko ispromovisan zbog Brenine povrede na skijanju, a kasnije i udaje za Bobu.

Iako je toliko godina prošlo neki i dan danas žale što nisu ostali zajedno. Nekako se ova ekipa od samog starta skapirala, išla jedna uz druge i imajući u vidu da su svi bili profesionalci, uspeh nije mogao da omane. Koliko je sam trenutak prestanka saradnje za Brenu bio težak, toliko joj je još teže palo to što su se našli pojedini da je kritikuju kako je ona kriva što ih je napustila, a u suštini je bila svesna toga da je došlo vreme za samostalnu karijeru i da može sama da podnese sav taj teret. Nažalost Lepi Bora više nije medju živima ali je Brena uspela da nas koncertom u Areni još jednom podseti na to vreme kada su oni harali Jugoslavijom.

Lepa Brena je solo karijeru započela 1994. godine kada je snimila album za “Zam”, i na kojem se nalazi pesma “Ja nemam drugi dom”, posvećena sinu Stefanu.

 

Foto: Instagram (screenshot)

Komentari

comments