Kako biste saznali kako godišnja doba utiču na naš libido, istraživački tim sa Univerziteta “Ludwig Maximilians” u Minhenu sproveo je istraživanje.

Rezultat je prilično iznenađujuć. Kako prenosi welt.de, najbolji seks je u jesen. I to ne samo zato što je napolju hladno. Čim počne hladno vreme provodimo više vremena u svoja četiri zida. U prijatnoj i romantičnoj atmosferi više žudimo za bliskošću.

Naučnici su utvrdili da postoje i drugi razlozi zašto imamo bolji seks tokom jeseni, nego tokom bilo kojeg drugog godišnjeg doba.

Naime, naša tela se prilagođavaju godišnjim dobima, što se može prepoznati prvenstveno po proizvodnji hormona: nivo muškog testosterona dostiže svoju najveću vrednost u jesen, a proizvodnja estrogena je takođe najveća u ženskom telu baš u ovom trenutku. To dovodi do povećanja želje za seksom, piše Miss7.

Postoji još jedan razlog koji se može uzeti u obzir kada je vođenje ljubavi tokom jeseni u pitanju. Zapravo, deca koja su začeta u tom razdoblju rađaju se leti. Zahvaljujući velikoj količini vitamina D ona imaju savršene preduslove za jake kosti i dobar imunološki sistem. Dakle, jesen je idealno vreme za vođenje ljubavi.

 

 

Izvor: Prva.rs

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments