Agencije nude veliki broj aranžmana tokom praznika u februaru. Autobuske ture do evropskih metropola već od 29 evra. Počinje i karneval u Veneciji.

Teška odluka – popiti topli čaj na snežnim padinama Kopaonika ili espreso u kafićima italijanskih gradova gde su na ulicama već otvorene bašte?

Ove godine Dan državnosti (15. februar) “pada” usred nedelje, pa je to prilika za mini-odmor, doduše za onog ko je u mogućnosti da spoji neradne dane s vikendom.

Ko retko putuje i ne želi da rizikuje sa izborom destinacije, najbolje je da na kratki odmor ode u Beč. Uz “melanž” kafu i “zaher” tortu u prepunoj radnji “Gartner štrase” provod je zagarantovan. “Robinzon” 14. februara za 99 evra vodi u hotel “Anananas” koji se nalazi kod čuvene ulice Marijahilfer štrase. Putovanje traje četiri dana, što je dovoljno da se upozna “carski grad”.

S obzirom na to da Karneval u Veneciji počinje 11. i traje do 28. februara, u “Argusu” su pripremili nekoliko polazaka za nekadašnju Mletačku republiku. Najjeftinije je poći 10. ili 17. februara, jer trodnevno autobusko putovanje košta 29 evra. Prva stanica je Trst. Nedaleko od legendarne Ponte Rose naši turisti uživaju u dobrom espresu i još lepšoj arhitekturi. Aranžman sa dva noćenja košta 69 evra, a spava se u Lido di Jezolu, u hotelu sa tri zvezdice. Vreme može da se “potroši” u Veneciji i uživa u maskama i karnevalskoj groznici, ali i da se ode do prestonice zaljubljenih – Verone, kao i Treviza.

Zaljubljeni mogu da krenu i ka severu i da Dan državnosti ili Dan zaljubljenih provedu u Pragu. U ovaj romantični srednjovekovni grad najjednostavnije je stići “Argusovim” autobusom za 59 evra. Paket-aranžman obuhvata dva noćenja, a traje pet dana. Za Prag postoje tri polaska 14. februara, pa ko želi da ostane noć duže platiće 69 evra.

U Grad svetlosti najlepše je otići avionom, a “Putnik” za 299 evra vodi na četiri dana (tri noći). Polazak je 15. februara, ali putnici će imati priliku da uz odličnog vodiča vide čitav Pariz, Versaj i Luvr, piju espreso sa najlepšim pogledom na svetu i šopinguju šik-garderobu.

U “Viva travelu” smatraju da februarski predah treba provesti u Italiji. Petodnevno putovanje u Firencu je prilika da se vidi ne samo najlepši renesansni grad, već i grad tornjeva San Điminjano, ali i ružičasta Sijena, kao i krivi toranj u Pizi. Ovo putovanje košta 115 evra, a traje šest dana.

Dan kraće traje putovanje u Milano, ali nudi mnogo više mogućnosti za šoping. Turisti mogu da sve vreme šetaju ulicama Milana, da idu i u autlet “Seravale” kod Đenove, ali i do jezera Komo, stecišta italijanskog džet-seta. Paket-aranžman košta 89 evra i dobra je prilika da se obnovi garderoba.

Ko nije iskoristio priliku da za novogodišnje praznike ode u Lisabon, sada može da za 315 evra vidi sunčanu prestonicu Portugalije. Paket-aranžman obuhvata avionski prevoz i traje pet dana. Avionom se putuje i u Rim, a petodnevni paket-aranžman za vreme slobodnih dana za praznik Dan državnosti košta 199 evra.

Izvor: NOVOSTI
Foto: ILUSTRACIJA

Komentari

comments