Luksuzni modni brend Guči prodaje narandžastu tartan haljinu za muškarce sa satenskom trakom i kragnicom koja košta 2.600 američkih dolara.

Kako su kazali iz Gučija, ideja im je bila da prekinu toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet.

Haljina oko vrata ima Petar Pan kragnu, dugmad od bisera, oko struka ima i satensku traku koja se vezuje u mašnu, a ceo dizajn je inspirisan “grandž” stilom iz devedesetih.

“Ova tartan haljina u nežnim bojama odražava ideju fluidnosti za modnu reviju jesen/zima 2020. prekidajući toksične stereotipe koji oblikuju muški rodni identitet. Kontrastna kragna Petar Pan i satenska mašna na prednjoj strani dodaju element koji podseća na detinjstvo, a koji se veže uz temu kolekcije”, navedeno je u opisu haljine.

Međutim, na društvenim mrežama haljina je naišla uglavnom na negativne reakcije, a mnogi su kritikovali visoku cenu ovog odevnog komada.

“Platiti 1.700 funti za verovatno najružniju haljinu svih vremena”, napisao je jedan korisnik na Tviteru.

Usledili su i ostali komentari.

“Muškarci mogu dda kupe haljinu u bilo kojoj prodavnici za 20 dolara ukoliko žele “da se zeznu” na takav način. Ne treba im Guči”, napisao je još jedan korisnik, dok je drugi dodao: “Ovo je besmisleno, jer na Amazonu svako može da kupi haljinu za 20-30 dolara”.

Ista haljina može da se kupi i u roze i tirkiznom cvetnom dezenu, i tada je nešto jeftinija. Ona košta 1.800 dolara i ima dugmad od sedefa, piše The Independent.

Haljina za muškarce se pojavila nekoliko nedelja nakon što je Guči izbacio farmerke i kombinezon s mrljama od trave koji su takođe izazvali velike polemike.

I u tom slučaju ovaj luksuzni brend je težio “grandž stilu”, koji je inače protiv tradicionalnih koncepata glamura i lepote.

 

Izvor: Klix.ba/B92

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments