“Prijatelji” su večita inspiracija. Od devedesetih kada su prvi put ušli u naše domove, pa do dana današnjeg. Novi video striming platforme Netflix, pokazuje da smo svi mi pomalo kao Rejčel, Fibi, Monika, Džoi, Ros i Čendler za vreme izolacije.

Zašto je to tako?

Dremamo. Baš kao i Ros i Džoi svojevremeno kada su otkili čari popodnevnog spavanja i to u zagrljaju.

Jedemo. I to preterano, poput Džoija koji je “morao” da pojede svu hranu iz pokvarenog frižidera.

Pričamo sa stvarima. Možda je to jedna od sledećih nivoa izolacije. Slično se Čendleru desilo kada je savet tražio od plišanih kućnih papuča.

Čistimo. Baš kao što nam stručnjaci savetuju – čistimo kuću, možda i preterano “za svaki slučaj”, a tu smo već u ulozi Monike.

Kuvamo. Čak ako nismo nikada prije, u izolaciji možda počnemo, kao Rejčl kad se odvažila da spremi kolač prvi put u životu.

Razmišljamo da pozovemo bivše. Ali zašto? Čemu? Nema potrebe! Tako bar savetuju Fibi, Džoi i Ros kad Čendler želi da pozove svoju neprežaljenu ljubav.

Pravimo smicalice prijateljima. Tako su Džoi i Ros zezali telefonom Čendlera dok je na poslu.

Smišljamo nove igre. U jednom trenutku mnogima će postati dosadne video igrice i društvene igre pa će smisliti nešto novo kao Čendler.

Bavimo se uređenjem stana. Kao onomad Monika kad se preselila sa Rejčel u drugi stan i bila luda što ne može da nađe čemu služi misteriozni šteker pa je probušila razne rupe na zidu te ih prekrila crtežima.

Svađa sa komšijama. Ovo probajte da izbegnete. Svađa sa susedima nije za poželeti u ovim uslovima, a Rejčel ćemo razumeti jer ipak nije mogla da spava od komšijinog jutarnjeg pevanja u kupatilu i to u nedelju.

Gledamo kroz ključaonicu. Oni koji žive u stanu, zabavu će naći u gledanju kroz ključaonicu poput Rosa. Njemu doduše to nije bilo zabavno. Bio je očajan da kroz nju vidi bivšu devojku Rejčel kako ulazi u svoj stan sa drugim.

Pričamo sa ljubimcima. Mada to inače radimo zar ne? U izolaciji ćemo tek. Fibi bi to najbolje razumela.

Neke dame će češće proveravati plodne dane. Tako je Čendler potrošio Monikine testove. Da, bilo mu je dosadno.

Pogledajte video. Smeh je zagarantovan. S kim se vi najviše poistovećujete ovih dana?

 

Izvor: cdm.me

Foto: You Tube (printscreen)

Komentari

comments