Lepa Brena odbila je ulogu čuvene Nine Andrejević u seriji „Bolji život“, koja je kasnije proslavila njenu koleginicu Snežana Savić.

Krajem osamdesetih producent TV Beograd je želeo da na novom projektu u ulozi pevačice ima veliku zvezdu, a Brena je tada bila u zenitu popularnosti i već pokazala svoj raskošni glumački talenat u filmovima „Tesna koža 2“ i „Hajde da se volimo“. Ova saznanja potvrdila je pevačica i objasnila zbog čega nije mogla da prihvati angažman.

– To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – potvrdila je Brena za Kurir pre par godina.

Snežana Savić, s druge strane, nije ni znala da je reditelju u planu bila druga pevačica, već je to prvi put u medijima.

– Mi glumci smo tu da radimo svoj posao. „Bolji život“ je velika serija. Izbacila me je u orbitu i donela mi popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji. Prvi put čujem od vas da je uloga Nine Andrejević bila pisana za Brenu. Najbolje da pitate pisca Sinišu Pavića – rekla je Snežana Savić pre nekoliko godina.

Reditelj popularne serije Mihajlo Vukobratović objasnio je da je i osamdesetih bila moda da se kao gosti u takvim projektima pojavljuju popularne pevačice.

– TV Beograd je tada kao producent serije mogao da zahteva da igra Brena, svuda u svetu je praksa da se poziva neko poznat. Moguće je da je postojala takva ideja. Nisam prava osoba za razgovor na tu temu – rekao je Vukobratović.

 

Izvor:Espreso.rs/Kurir.rs

Foto: You Tube (printscreen)

Komentari

comments