Bradati muškarci ili ne? Kakve muškarce žene zaista više vole? Nekoliko istraživanja na ovu temu dalo je isti odgovor, a to je slučaj i s najnovijom studijom, koja je otkrila i jedan neobičan detalj.

Kada je reč o privlačnosti, sve zavisi o ličnom afinitetu, ali se statistika pozabavila i ovim pitanjem. Nova studija bavila se pitanjem da li su ženama atraktivniji muškarci s bradom ili bez nje, a istraživači su ovom prilikom došli do jednog zanimljivog otkrića, piše CNN.

Žene prirodno privlače najmuževniji muškarci, a muškarce privlače najženstvenije žene, a razlog za to krije se u podsvesnoj želji za što boljim reproduktivnim materijalom.

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada.

Studija iz 2013. godine bavila se pitanjem da li su ženama privlačniji muškarci s bradom ili bez nje i bolje su prošli oni koji su je imali: najprivlačniji su im bili muškarci s mnogo brade, dok su oni s uređenom bradom i obrijani manje atraktivni nežnijem spolu.

I u ovoj novoj studiji muškarci s muževnijim licem i s bradom bolje su prolazili od onih s nežnim crtama lica i obrijanih. Rezultati su bili isti i u grupi žena koje su tražile kratku vezu i u grupi onih koje su tražile nešto ozbiljnije.

Pokazalo se da široka vilica, izražene obrve i brada najviše privlače žene.

Ipak, one žene, koje se boje krpelja i buva, smatraju bradu neprivlačnom. Studija je otkrila da one pripadnice nežnijeg spola kojima se gade klice i paraziti više vole muškarce bez brade, nesvesne da ih brada odbija zbog straha koji imaju.

U evolucionarnoj teoriji ovo ima smisla. Smatra se da su ljudi evoluirali i da imaju manje dlaka na telu delimično i zbog toga što se tako smanjuje rizik od nošenja parazita, koji su prenositelji bolesti.

 

izvor:klix.ba

foto:pixabay.com

Komentari

comments