OVAN

Mesec je u vašem znaku početkom nedelje. Podstiče entuzijazam, kreativnost i maštovitost. Bilo bi poželjno da se fokusirate na neki od mnogobrojnih planova koji vas opsedaju u poslednje vreme. Uz bolju organizaciju lakše ćete ostvariti ciljeve. Posebno kada je reč o finansijskim špekulacijama, privatnom biznisu ali i sportskim aktivnostima. Ipak, većina je usmerena na neki vid zabave, izlaske, pa će uživati u provodu sa prijateljima. Čekaju vas uzbuđenja i na ljubavnom planu krajem vikenda. Strastveni susreti i ljubav na prvi pogled. U odličnoj ste formi.

BIK

Budite strpljivi do čevrtka, bar kada je reč o poslovima. Mesec će tranzitirati vašim znakom u drugoj polovini nedelje i to će biti prilika da se saberete, stavite tačku na gomilu obaveza koje su vas iscrpljivale. Izbegavajte rasprave sa saradnicima, autoritetima, takođe isterivanje pravde po svaku cenu. Proveravajte dokumentaciju i trudite se da sve završite korektno i na vreme. U nedelju Venera, vaš vladar, menja znak. Pažnja će biti na privatnim i porodičnim stvarima. Uživaćete u krugu onih koje volite, ali budite spremni i na poneko iznenađenje. Vodite računa o ishrani.

BLIZANCI

Iskoristite ovu nedelju da privedete kraju sve najvažnije obaveze, ono što ne trpi odlaganje. Merkur ima upliv na prihode, finansije, što je od prevashodne važnosti za organizatore, sve koji se bave knjigovodstvom, osiguranjem, računskim i sekretarskim poslovima. Takođe, menadžmentom, internetom, kompjuterima, softverom, sredstvima masovnih informacija. Komunikacija će se intezivirati od srede. Kraj nedelje je idealan za putovanje sa emotivnim partnerom. Možda se zaljubite u nekog u susednom gradu. Više se opuštajte.

RAK

U sredu Sunce napušta vaš znak, pa će u narednom periodu delovati na oblast prihoda. Biće to prilika da započnete nešto novo ili realizujete projekat o kojem odavno maštate. Dosta planeta stavlja akcenat na materijalnu situaciju, a to znači da možete da se pozabavite investicijama, da u nešto krupnije uložite sredstva. S druge strane, aspekt je zanimljiv za predavače, zanatlije, sve koji primaju ili dele informacije. Prijemčivi ste za tuđa osećanja, zaljubljivi i, pre svega, romantični. Ne čudi da plenite šarmom i da je partner spreman na sve moguće ustupke. Raste optimizam.

LAV

Ovo je period kada će većina zablistati punim sjajem jer od srede imate podršku Sunca. Pored Marsa, koji vas čini ambicioznim, prodornim, energičnim, osetićete i dobar upliv Venere tokom vikenda. Bitno je da prepoznate šanse koje vam se nude i da blagovremeno reagujete. Ako ste na rukovodećoj poziciji ili se bavite javnim poslovima, očekujte rast popularnosti, visok rejting u krugovima od kojih zavisite ili očekujete podršku. Prilično ste strastveni, raspoloženi za avanture. Mlađi su skloni flertu i zaljubljivanju. Uživaćete u kretanju i sportskim aktivnostima.

DEVICA

S obzirom da je Merkur do kraja meseca u povratnom hodu, niste u prilici da realizujete sve svoje planove. Ali to ne znači da niste na pragu rešenja. Neki dogovori se teže ostvaruju, kao i usaglašavanje sa potencijalnim saradnicima. Druga polovina nedelje podrazumeva promene u poslovanju ili ćete se okrenuti aktivnostima koje su manje zahtevne, podrazumevaju udaljavanje od javnosti. Iskoristite ovaj period da napunite baterije pozitivnom energijom i za mala sitna zadovoljstva. Biće prilike za romantične susrete i nova poznanstva. Vedar duh.

VAGA

Pritisak na poslu je sve manji, odnosno, uspeli ste da većinu toga završite na vreme. Ponosni ste na sebe, prvenstveno zbog dobre organizacije, a i drugi primećuju vaše zasluge. Većina planeta će aktivirati oblast ciljeva, planova, a to će značiti okretanje timskom radu. Neki će dosta vremena provoditi na sastancima, posebno ako se bave politikom, socijalnim ili humanitarnim radom, ili su vezani za udruženja, stranke, klubove. Venera u nedelju menja znak, podstiče strastvenost i donosi značajne promene na emotivnom planu. Vitalnost raste.

ŠKORPIJA

Izuzetno ste poletni, ambiciozni, i nikoga ne ostavljate ravnodušnim. Mars u dobrom aspektu sa Suncem obezbeđuje visok rejting, a podrazumeva uspeh u pregovorima sa autoritetima. Dobar je za upravljanje i sve poslove, aktivnosti koje podrazumevaju neku vrstu rizika. Uglavnom, pomaže u sportu,vojnim, inženjerskim zanimanjima ali i bavljenju trgovinom. Neće izostati ni satisfakcija na finansijskom planu. Sreća vas prati i na emotivnom planu. Ako ste slobodni čeka vas uzbuđenje i poznanstvo sa osobom koja će vas oboriti s nogu. Puni ste energije.

STRELAC

Ako ste  bili opterećeni finansijama više nego obično, polako izlazite iz  te faze. Vedrije teme su u prvom planu, sve što se odnosi na kontakte sa inostranstvom i, naravno, poslove koje priželjkujete. Obnovićete  saradnju sa stranim firmama, visokoobrazovanim institucijama, kulturnim ustanovama, naučnim,sportskim društvima, ili proširiti dosadašnju delatnost. Sentimentalni život se menja iz korena ako ste do sada bili usamljeni. Novo poznanstvo na putu ili maštate o nekom ko je daleko. U top formi ste.

JARAC

U ovom periodu rešavate ozbiljnije finansijske probleme. Od srede možete sklopiti unosan poslovni ugovor ili ćete se pozabaviti investicijama. Ukoliko razmišljate o kupovini zemljišta, stana, o gradnji ili generalnom remontu, sada je pravi momenat da se o svemu podrobno informišete. Krajem nedelje, Venera donosi lepe vesti o dobitku, posebno ako ste sa nekim u ortakluku ili preko bračnog partnera. Kao da zaboravljate na opuštanje, da je i vama neophodan predah od obaveza. Posvetite se više porodici i onima koje volite. Mislite pozitivno.

VODOLIJA

Od srede Sunce menja znak i deluje na vaše polje javnosti i partnerstva. Odličan aspekt za širenje uticaja jer donosi naklonost moćnih ljudi i određenu vrstu popularnosti. U svakom slučaju, lako skrećete pažnju na sebe. Biće prilike za sklapanje ortakluka, potpisivanje važnih poslovnih ugovora, ali i rešavanje pravnih problema. Društveni život će biti izuzetno dinamičan, zanimljiv, jer će vas pozivati na zabave, slavlja, u pozorište, bioskop i slično. Neće izostati udvaranja, a neki se mogu iznenada strastveno zaljubiti. Kontrolišite krvni pritisak.

RIBE

Radite bez predaha i sve ste bolje organizovani. Aspekti su povoljni za pružanje raznih vrsta usluga, od zanatskih, preko radionica do prodavnica. Biće konsultacija sa autoritetima, moćnim ljudima ali i saradnicima. Krajem nedelje možete da odahnete jer će dobar deo obaveza biti iza vas ili ćete dobiti podršku o kojoj mnogi sanjaju. Za sada, izbegavajte finansijske špekulacije i veće investicije, bar do kraja meseca. Kod većine se prepliću svakodnevne obaveze i emotivni odnosi. Možda poslovno sarađujete sa bračnim partnerom, ili vam se udvara kolega na radnom mestu. Treba vam odmor.

 

Astrolog: Vesna Lalic

Izvor: ilovezrenjanin.com

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments