Srpska glumica i miljenica nacije Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 78. godini života.


Njen veliki prijatelj Rade Šerbedžija je otvorio dušu, i svojom pričom o legendarnoj glumici rasplakao mnoge.

– Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo – ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).
Glumacje otkrio da ga je jako pogodila vest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslovenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.
– Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi – rekao je Šerbedžija.
Glumac je svojoj, kako sam kaže, celoživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.
– Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike – utvrdio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.
Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet jer se samo tako osećala srećnom.
– Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film – ističe glumac.
Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.
– Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila – zaključio je Šerbedžija.

 

Izvor:24h;Svetskiradio.com

Foto:Instagram(Printscreen)

Komentari

comments