Po završetku Rolan Garosa mnogima je jedna od tema zarada koju su teniseri ostvarili. Tako je Rafael Nadal iz Pariza otišao u svoju kraljevsku palatu na Majorci bogatiji za 2.250.000 evra, Tim je dobio 1.180.000 evra, a Đoković i Federer po 590.000 kao polufinalisti iz 2019. godine.

Ovo je novac kakav su nekadašnji teniseri mogli samo da sanjaju. Oni koji su igrali tenis tokom sedamdesetih i koji su osvajali turnire, zarađivali su za današnje vreme simboličan novac.

Jedan od takvih je i Rumun Džon Cirjak, koji je najbogatiji sportista svih vremena, čija se zarada procenjuje na 2 milijarde dolara. On je ujedno i jedini bivši sportista koji je dospeo na listu milijardera i time je najbogatiji čovek iz sveta sporta svih vremena.

Poređenja radi, Rodžer Federer, koji je drugi na listi najbogatijih tenisera, ima zaradu od 450 miliona dolara, Novakovo bogatstvo se procenjuje na 200 miliona dolara, a Nadalovo na 180 miliona dolara. Dakle, i kada Novak, Rodžer i Rafa spoje zarade, ne mogu da imaju ni polovinu Cirjakovog bogatstv

Ali, Cirjak novac nije zaradio samo od tenisa, naročito ne od turnira, kojih i nije osvojio mnogo tokom karijere. U singlu je osvojio Minhen 1970. goidine, a iste godine došao je i do pehara u dublu na Rolan Garosu.

U dublu je bio uspešniji i tu je osvojio ukupno 22 titule, ali je gotovo sav novac napravio po završetku karijere.

 

Izvor: Espreso.rs

Foto: Svetski

 

Komentari

comments