Na sankanju ćete sagoreti više od 100 kalorija za 10 minuta. Sličan učinak ima i klizanje – u samo 45 minuta možete izgubiti više od 350 kalorija.

Osim što je zabavno, grudvanjem možete sagoreti više od 130 kalorija u 15 minuta. Poređenja radi, toliko ćete izgubiti trčite li umerenim tempom 15 minuta. Sličan učinak ima i klizanje – u samo 45 minuta možete izgubiti više od 350 kalorija. U sat vremena sankanja, koje uključuje i penjanje uz brdo, sagorećete i do 400 kalorija, baš kao i u pola sata vožnje biciklom.

Ne zaboravite pravljenje Sneška Belića – sagorećete više od 280 kalorija u 60 minuta. Toliko se kalorija sagoreva intenzivnim 30-minutnim treningom dizanja tegova, a zabavljajući se u snegu nećete ni primietiti da vežbate.

Cepanje drva neophodno je ako se grejete na ovaj energent, ali je odlično i za skidanje kalorija – cepajte drva 20 minuta i bit ćete lakši za 150 kalorija.

Osim što ćete obaviti građansku dužnost, u pola sata čišćenja snega izgubićete više od 200 kalorija.
Na primer da biste izgubili 100 kalorija, trebalo bi da preskačete uže desetak minuta.
Navedene kalorijske procene temelje se na proračunu za ljude od oko 68 kilograma i variraju zavisno od intenziteta aktivnosti i od težine.

Izvor: INFORMER / 24SATA.HR

Komentari

comments