“Postoje dva načina da to reši, jedan je topljenje, a drugi odlazak kod hirurga”, kaže doktorka za “Alo!”

Sa željom da budu lepše nego što jesu, žene se podvrgavaju raznim estetskim zahvatima. Neki ih osveže i podmlade, ali ih, s druge strane, pojedini trajno unakaze.

To se, nažalost, desilo i pevačici Zorici Brunclik, koju je želja za većim usnama koštala toga da one budu trajno deformisane.

– Zorica je imala razne korekcije, od blažih tretmana poput mezoterapije lica, preko hijaluronskih filera u jagodicama i borama oko usana, do botoksa u predelu čela i između obrva – ispričao je za “Alo!” izvor blizak poznatoj pevačici i dodao:

– Uvek je htela još i još, i stalno je razmišljala šta bi sledeće mogla da uradi. Tako je došla na ideju da malo poveća usne. Međutim, kako nije želela da na svakih pet-šest meseci dodaje hijaluron koji se brzo troši, odlučila se za trajni filer – ispričao je za “Alo!” izvor blizak Brunclikovoj.

Ta ju je odluka, ispostavilo se vrlo brzo, koštala puno. Njeno tkivo u usnama odbacilo je strano telo, pa su se u njemu stvorile grudvice.

– U gornjoj usni nije bilo problema, sve je ispalo kako treba, ali je u donjoj došlo do komplikacije. Stvorila se velika grudvica ili fibrom u desnom donjem uglu i veoma je upečatljiva – ispričao nam je izvor i potom dodao da je pevačica zbog toga veoma nesrećna, te da pokušava na sve načine da reši problem.

Načelnica radiologije u Urgentnom centru Srbije i specijalista estetske medicine dr Kristina Davidović za “Alo!” kaže da rešenje Zorkinog problema leži isključivo u hirurgiji.

– Ovakvi deformiteti na usnama mogu se pojaviti i kao kasna reakcija na hijaluronski filer, ali u veoma malom procentu. Češće i gotovo uvek oni su posledica ubrizgavanja sintetičkog materijala kao što je to biopolimer, u narodu poznatiji kao silikon – rekla je za “Alo!” dr Davidović i dodala:

– Zorica najbolje zna šta je ubrizgala, kada i u kojoj meri. Postoje dva načina za rešenje ovog, za oko nimalo lepog problema. Prvi je topljenje ili razgradnja kortikosteroidnim preparatom. On može malo da ublaži problem i smanji grudvicu, međutim, definitivno i trajno rešenje svakako jeste vađenje silikona hirurškim putem. Jedino na taj način moći će da usnama vrati prirodan oblik i jedrinu, te da se oslobodi ovog deformiteta – rekla je za “Alo!” dr Davidović.

 

Izvor:Alo! V.Đ.

Foto: Instagram zoricabrunclik_official (printscreen)

Komentari

comments