Većina žena kaže da su frajeri sa bradicom seksepilniji i da se za njima uvek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije.

Sve je više “dugobradih” muškaraca, ali istraživanja pokazuju da žene i dalje više padaju na one kraće, polunemarne bradice. Čak su i momci priznali da se mnogo bolje i muževnije osećaju kada nisu zapušteni, ali ni sasvim obrijani. Ta zlatna sredina je i dalje na ceni.

U Australiji je sprovedena anketa koja je obuhvatila pripadnike oba pola starosti između 16 godina i 34 godine. Tema je bila – prednosti i mane golobradih muškaraca i onih sa bradom. Žene su u većini rekle da su frajeri sa bradicom seksepilniji i da se za njima uvek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije. Osim toga, dame su izjavile da ih neobavezna bradica asocira na avanturizam, a to uvek deluje privlačno.

S druge strane, i muškarci, čak 75 odsto ispitanih, izjavili su da se sa bradom osećaju muževnije i atraktivnije, dok je 68 odsto njih reklo da ih čini posebnim.

 

Izvor: Novosti.rs

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments