Za njih se može reći da su mlad i uspešni!
Kada su se pojavili, 2007-me godine, u trećoj sezoni popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, postali su jedni od najvoljenijih takmičara ovog programa ikada.
Dušan Svilar, Rada Manojlović, Milan Dinčić Dinča, Milan Stanković, Nemanja Stevanović, Slobodan Batjarević Cobe i Silvija Nedeljković, bili su finalisti te sezone.
Prošla je decenija od tada…
Danas…
Neki se i dalje bave muzikom, a neki ne!

– Dušan Svilar
On je bio pobednik ove sezone, uzor mu je bio Čola, a on je važio za finog momka, iz Subotice, uvek doteranog i veoma kulturnog.

Dušan Svilar, danas

Posle pobede u Zvezdama Granda, nastupao je na nekoliko festivala, učestvovao je i na izboru za domaćeg predstavnika na Evroviziji 2013-te, ali nije prošao.
Danas ima 3 albuma, ali, čini se da se povukao iz muzike (verovatno na kratko).
U septembru prošle godine, pojavila se informacija da se uskoro ženi.

 

Rada Manojlović
Ona je dokaz da se upornost isplati.
Prvi put se za Zvezde Granda prijavila 2003-će godine, međutim tada nije prošla.
Što je možda i dobro, jer se kasnije našla u finalu ove sezone, a danas, je jedna od retkih koja je nasavila da se bavi pevanjem.

Kada se pojavila, mnogo je zainteresovala njena priča.
Priča o devojci, iz sela kraj Požarevca, koja je rešila da uspe u muzičkom svetu, ali i priča o devojci, koju slava nije promenila, makar ne prema komšijama…

Radi Manojlović, za dlaku je izmaklo prvo mestu u Zvezdama granda, a danas ima veliki broj hitova. Trenunto je aktuelan duet sa njenim sadašnjim dečkom, takođe Zvezdom Granda, Harisom Berkovićem. A dugo je bila u vezi i sa svojim kolegom iz ove sezone – Milanom Stankovićem!

 

– Milan Dinčić Dinča
Dinča je tada svojim pevačkim talentom i atraktivnim izgledom osvojio srca brojnih devojčica, koje i dan danas čine armiju njegovih obožavalaca.
Dinča kaže da je njegova porodica živela vrlo skromno, da su uvek imali dovoljno novca za svoje potrebe, ali da je morao dobro da razmisli da li će moći da upiše fakultet u Beogradu.

Dinča se i danas bavi muzikom.
A za ovih 10 godina, od kako se pojavio u Zvezdama Granda, snimio je hitove kao što su:
Digni me pao sam, Ti si žena za sva vremena, Vreme je za ljubav…

 

– Milan Stanković
U takmičenju su ga zvali “plavi čuperak” zbog plave, duže kosice, koja je bila njegov zaštitini znak tada.
I on je bio omiljen među devojčicama. A u Zvezdama Granda je voleo da peva pesme Željka Samardžića i Zdravka Čolića!

Već 2007-me izbacio je svoje prve singlove, a prvi album dve godine kasnije.
2010-te pevao je i za Srbiju na “Pesmi Evrovizije” sa pesmom “Ovo je Balkan”, gde je osvojio 8-mo mesto.

Danas se bavi muzikom, ali nije u dobrim odnosima sa Grandom!

 

-Nemanja Stevanović
Za mnoge devojke, jedan od najzgodnijih pevača Granda.
Ovako se priseća svoje prve audicije: “Bio sam teži 15 kilograma i imao sam ogromnu tremu pa se sećam da sam izgubio glas… samo je izlazio neki topao vazduh” (smeh).

U Zvezdama Granda, ostao je upamćen i po tome što ga je Saša Popović, skoro svake nedelje slao na “crvenu stolicu” pred ispadanje. Kada je ispao, u jednom krugu, vratio se u baražu, sa rekordnih 90 hiljada SMS glasova. Stigao je do finala sezone.
Sledeće godine, bio je voditelj Zvezda Granda, sa Silvijom Nedeljković, koleginicom iz treće sezone.
Nakon takmičenja bio je i u rijaliti programu “Farma”, gde je takođe privukao veliku pažnju, zbog svoje tadašnje devojke Milene Ćeranić!

Danas se bavi muzikom, ima hitove, oženjen je, ponosan je tata, a sa kolegama iz takmičenja je i dalje u dobrim odnosima. Kaže da je komšija sa Radom Manojlović, da se sa Milanom Stankovićem uvek lepo ispriča kad se vide, a da se sa Silvijom Nedeljković i Cobetom, baš dugo nije video, ali ostali su u dobrim odnosima.

 

– Slobodan Batjarević Cobe
Njemu su Zvezde Granda u startu donele promenu u životu.
Svi koji su ga poznavali pre takmičenja, zvali su ga “Cobi”, međutim Saša Popović to nije mogao da upamti, pa ga je prekrstio, i umesto Cobija, Slobodan je postao “Cobe”.
Tako je ostalo sve do kraja takmičenja, ali i danas.

Snimio je nekoliko albuma. U Grandu se zadržao, pa je tako snimio dve pesme „Karmin od vanile“ i „Mambole“. Sa ovim se pesmama se proslavio. Nekoliko albuma je snimio na Romskom jeziku.
Učestvovao je i u trećoj sezoni Farme, a nakon toga, kada mu je Dragan Kojić Keba napisao pesmu, Cobe se povukao sa muzičke scene.
Posle nekoliko godina, izjavio je i žašto: “Toliko sam negativnih komentara dobio na Jutjubu, toliko sam se razočarao, i sve sam to primio previše k srcu. To je bio jedan od razloga nepojavljivanja u medijima, ali sam nastavio sa svadbama i tezgama.”
2015-te izbacio je album – Ciganka.

 

– Slivija Nedeljković
Na takmičenju “Idol” 2005. godine zauzela je peto mesto, 2007. u “Zvezdama Granda” bila je sedma.
Tokom takmičenja za “Zvezde Granda”, novine su pisale o njenoj navodnoj vezi sa takođe učesnikom ovog takmičenja Nemanjom Stevanovićem, što je Silvija demantovala tvrdnjama da joj je Nemanja samo dobar prijatelj i ništa više od toga.

Silvija je zatim započela vezu sa sadašnjim verenikom Sašom Stamenkovićem i preselila u Azerbejdžan. O njoj se malo toga zna jer je pevačica odlučila da na neko vreme zamrzne karijeru i posveti se zajedničkom životu. Pevačica se trenutno bavi slikanjem jer ima puno slobodnog vremena. Trenutno sa verenikom živi u Bakuu, gde je on angažovan kao golman.

Nedavno se, neočekivano pojavila na svadbi Dejana Matića gde se videla i ispričala sa brojnim kolegama. Silvija živi u Bakuu, gde je Saša angažovan kao golman u fudbalskom klubu Nefči. Mnogo smatraju da je šteta što nije nastavila muzičku karijeru.

 

Izvor: SVETSKI RADIO
Foto: FACEBOOK / YOUTUBE / GRAND TV

Komentari

comments