Sprovedeno je jedno istraživanje koje otkriva zašto sve više muškaraca vara svoje partnerke.

Anketirano je 8.210 pripadnika jačeg pola iz celog sveta – SAD, Irske, Velike Britanije, Španije, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske.

Od njih su dobili najčešće ovih devet odgovora na pitanje koj to osobine partnerki ih teraju u naručje ljubavnica.

Partnerke često znaju da postavljaju pitanja jer brinu za svoje partnere i žele da znaju da su dobro. Međutim, oni ipak to ne doživljavaju kao brigu nego kao iritantno ponašanje. Ovo je izjavilo 65 posto muškaraca.

2. Pronalaze načine za izbegavanje s*ksa

Ovakvo ponašanje ljuti 88 posto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski seksualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera pa se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Muškarci često imaju jači seksualni nagon od žena pa upadaju u afere da bi zadovoljili svoje potrebe.

3. Nikad ne kažu šta žele

Prema istraživanju, 89 posto muškaraca reklo je da im ovo mnogo smeta. Smatraju da žene ne bi trebale očekivati ​​od svojih partnera da im čitaju misli. Kod ljubavnice je verovatnije da će biti direktne jer imaju malo vremena da budu zajedno.

4. Često menjaju raspoloženje

Svi smo ponekad neraspoloženi, ali nismo skloni da to podelimo sa ljudima koje dobro ne poznajemo. Tako na početku veze većina pokušava da bude pozitivna, da bi lakše zadržala partnera. Međutim, kada veza postane ozbiljnija tada dolazi i do erupcije lošeg raspoloženja. Prema istraživanju, čak 97 posto muškaraca je priznalo da ih takvo ponašanje kod partnerki najviše iritira.

5. Ljubomorne su

Čak 96 posto ispitanih muškaraca je reklo da ne voli takvo ponašanje. S jedne strane moguće je da njihove partnerke imaju urođen problem s ljubomorom ili da su takve zbog osećaja da ih partner vara.

6. Pričaju prijateljicama o njihovoj intimi

Ovo nervira 93 posto muškaraca. Može biti neugodno saznanje da o vašoj intimi znaju svi vaši zajednički prijatelji.

7. Lako se iznerviraju

I to je ono što muškarce vodi u prevaru jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je prijatnije da ponekad tako provode vreme. Njih 90 posto se izjasnilo da im to smeta.

8. Stalno žele osećaj sigurnosti

Čini se da mnogi muškarci ne žele da budu ti koji će partnerki konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 posto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neugodno.

9. Želi da podelite porciju u restoranu

Žene koje žele da dele hranu uglavnom to rade kako bi se osećale bližima svom muškarcu. Ovo ponašanje nervira 65 posto muškaraca.

 

Izvor:Srbija Danas/Avaz

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments