U današnje vreme je seksting izuzetno popularan i društveno prihvatljiv i zbog toga nema potrebe da se ustručavate da u telefonu držite i neke svoje provokativne fotke.

Otkako je tehnologija uznapredovala, znatno se promenio način komunikacije, a posebno u pogledu dejtova i veza. Nekada se udvaralo uživo, slala su se ljubavna pisma, a danas svajpujemo, šaljemo provokativne slike i poruke.

Ali, koliko su današnje metode manje ili više uspešne od onih kojima se služila generacija naših roditelja? Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Dreksel u Filadelfiji potvrdilo je da je moderan način korisniji nego što smo mislili.

U istraživanju je učestvovalo čak 870 Amerikanaca starosti između 18 i 82 godine, a pokazalo je kako je 82 odsto ispitanika seksi poruku poslalo barem jednom, a 82 odsto njih je to učinilo u proteklih godinu dana.

Tri četvrtine ispitanika je to radilo u ozbiljnoj vezi, a 43 odsto ispitanika je probalo seksting i u neobaveznim vezama.

Dalji rezultati ispitanika su potvrdili da su oni koji koriste seksting u vezi generalno srećniji, ali i seksualno zadovoljniji od onih koji ne praktikuju ovaj način komunikacije.

Istraživanje je takođe pokazalo i da muškarci nešto više uživaju u ovoj zabavi od žena.

Ovo može da bude i jedan od načina da dodatno začinite svoju vezu.

Bila ona sveža ili, baš suprotno, čvrsta to će je, u svakom slučaju, učiniti zanimljivijom .

Bitan savet je da sekstingu uvek pristupate sa dozom opreza, kako ne biste poslali nešto što će završiti u pogrešnim rukama i kako se ne biste zauvek kajali.

 

Izvor: Objektiv.rs, cosmopolitan.hr

Foto: Pixabay.com

Komentari

comments