Promobotis je ruska kompanija koja se bavi robotikom i nudi 200.000 dolara ljudima kako bi dobila prava da koristi njihovo lice i glas na svojim robotima zauvek…

Kompanija trenutno razvija humanoidnog robota asistenta koji će raditi u hotelima, tržnim centrima i ostalim mestima prepunim ljudi, dok se prvi model trenutno nalazi u potrazi za prijateljskim licem koje će koristiti. Kompanija će prihvatati ljude svih rasa i oba pola, a jedini zahtev jeste da svi ljudi koji žele da doniraju svoj lik i glas moraju biti stari dvadeset i pet ili više godina.

„Naša kompanija razvija tehnologije u polju facijalnog prepoznavanja, kao i govora, autonomne navigacije, veštačke inteligencije i ostalih sfera robotike“, stoji u zvaničnoj izjavi Promobotis brenda. „Od 2019. godine aktivno proizvodimo i snabdevamo tržište humanoidnim robotima. Naši novi klijenti žele da pokrenu projekte na velikoj skali, a što se ovoga tiče, njima je potrebna licenca za nove robote kako bi izbegli zakonska odlaganja.“

Ranije ove godine, ovaj brend tužio je Arnold Švarceneger u parnici teškoj 10 miliona dolara zbog upotrebe njegovog lika na robotima bez pitanja i dozvole. Upravo zbog ovoga, čelnici brenda su prilično obazrivi i direktni od samog početka.

Jednom kada je aplikant izabran, njima će biti potreban 3D modeling lica tako da može biti korišćeno na robotskim eksternim delovima. Takođe, kompanija će dobiti prava i na glas određenih ljudi, tako da će pobednici morati da izdiktiraju najmanje sto sati materijala kako bi roboti dobili glas.

Licenciranje lica i glasa i njihovo prodavanje robotičkoj kompaniji na neograničen period, predstavlja veoma zastrašujući predlog za brojne ljude, međutim, cifra koja stoji iza svega više je nego privlačna za ljude kojima je novac preko potreban, tako da će mnogi potpisati ugovor bez ikakvog razmišljanja. Promobotis je prestao da prima prijave od ovog meseca jer je odgovor na njihov oglas doveo do zatrpavanja kompanijske zgrade zainteresovanim ljudima.

„Danas smo primili preko 20.000 prijava i naš klijent je odlučio da suspenduje prikupljanje zahteva. Želimo svima da se zahvalimo na učešću“, stoji na zvaničnom sajtu ruske kompanije.

 

 

Izvor: Muski magazin

Foto: You Tube (printscreen)

Komentari

comments