Veoma popularna američka glumica Selma Bler nedavno je saopštila da boluje od multipla skleroze. Simptome je, kako kaže, godinama ignorisala, a ova neizlečiva bolest dijagnostifikovana joj je 16. avgusta.
Ona je svoju potresnu priču koja je potresla čitav svet objavila na Instagramu.


-Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sećanja su mi maglovita, a moja leva strana traži uputstva pokvarenog GPS-a za smer kretanja – napisala je Selma i otkrila da joj je bolest dijagnostifikovao neurolog Džejms Berkli, rođeni brat glumice Elizabet Berkli.


– Godinama sam imala simptome, no nisam ih shvatala ozbiljno sve dok nisam pala pred prijateljem koji me naterao da odem na pregled. Mislila sam da je reč o uklještenju nerava. Od ove neizlečive bolesti verovatno bolujem najmanje 15 godina – otkrila je ona. Sve je počelo bolovima u vratu, a simptomi su se vremenom pogoršali. Stalno vam se spava, to je jedan od simptoma. Želim da spavam, ali ne spavam jer želim da živim život, da budem ispunjena. Želim da se igram sa svojim sinom. Želim da šetam ulicom i jašem konja – iskrena je bila glumica.
Kao što znamo, multipla skleroza je neizlečiva bolest koja utiče na mozak i kičmenu moždinu, a izaziva probleme i sa vidom, ravnotežom i kontrolom mišića.
Tri puta je češća kod žena nego kod muškaraca, a najčešće se javlja kod osoba između 20. i 30. godina. Uzrok ove bolesti još uvek nije poznat.

Foto:Instagram (Printscreen)

Komentari

comments