Bečke vlasti uvele su jedno novo iskustvo turističkih tura kroz grad. Tako će od sada, uz standardne vodiče koje možete naći u svakom gradu, pronaći i one malo drugačije.

Naime, ture razgledanja u Beču sad ćete moći da doživite i uz stručno vodstvo beskućnika, pa ćete uz njih grad verovatno doživeti nešto drugačije. Ovo je ujedno i prilično dobar način da pokažete podršku ljudima koji žive na ulici.

Razgledanje je moguće na engleskom i nemačkom jeziku, a moguće su i tri različite rute koje vode tri vodiča. Svaki od njih ispričaće vam svoje iskustvo života bez doma i objasniti kako to izgleda biti beskućnik u Beču.

“Projekat je pre svega pokrenut kako bi pokazali siromaštvo kroz turizam, ali i da pokažemo ljudima kako prema beskućnicima često potpuno neopravdano imaju predrasude”, izjavila je Perin Šober, idejna začetnica celog projekta.

Šoberova je na svojim putovanjima uvidela da slične stvari postoje već u Amsterdamu, Londonu i Barseloni i da ovako može pomoći beskućnicima. Razgledanje grada na ovaj način možete rezervisati i onlajn.

Procenjuje se da u Beču 10.000 ljudi nema dom, a nešto više od hiljadu živi na ulici.

Izvor: PUNKUFER.HR
Foto: INSTAGRAM

Komentari

comments